| EdytZza1 a întrebat:

Salutari dragi camarazi. Va rog frumos sa ma ajutați cu un mic răspuns cine știe. Am niște jante pe 15 et 0, 9j și sunt ieșite in afara cam o jumătate de deget aproximativ trei cm. Eu locuiesc în Suceava unde nu prea e tolerat tuningul, nu vreau sa jignesc polițiștii dar o iau prea in serios și te freacă din nimic, doar pentru bani. Am mașina cu jantele astea de vreo 3 săptămâni dar nu s-a legat nimeni de mine încă. Este ilegal sa ai jantele ieșite in afara? Cât de mult și care e articolul care spune asta(un citat atașat pentru cine știe va rog) mulțumesc pentru timpul acordat!

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Prin Suceava nu ar prea trebui sa ai probleme cat timp anvelopele montate pe jante sunt cele precizate in cartea masinii.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Legea este lege peste tot, chiar si in Suceava!
Faptul ca Politia iti cere sa respecti legea, nu inseamna ca te freaca fiindca vor bani, ci te freaca pe bune, fiindca aplica Legea!
Da, este ilegal sa porti jenti de masuri incorecte pentru masina ta, odata ce ies afara, din caroseria masinii.
Vezi ca scrie in cartea tehnica a masinii, care sunt masurile corecte!

| EdytZza1 explică (pentru Violleta2022):

N-ai înțeles ce am vrut sa zic laughing) deci sa rezum sa înțelegi. Eu am pe mașina mea jante cu anvelope 195/50 r15 la fel ca și în cartea mașinii. În cartea mașinii nu se specifica ce lățime poți pune(J, ET) ok? Deci, jantele mele respecta absolut toate masurile, dar sunt late și ies puțin în afara aripii, nu exagerat. Deci eu respect dimensiunile, lățimea este nedumerirea la mine, care este articolul care specifica lucrul asta? Și sincer, sa nu fiu rău, politia in Suceava chiar e plictisita. Unii au mașini care chiar pot pune în pericol alti participanți în trafic, iar eu care doar vreau sa am mașina sa arate mai bine și o îngrijesc, sunt mai țintit decât ei. Deci, indiferent ca e lege sau nu, tot consider ca ma freacă la cap pentru o chestie micuța, pe când sunt probleme mult mai mari decât câți cm au jantele mele în afara...