| therock030891 a întrebat:

Salutari,ma aflu in strainatate si am o masina cu numere de Romania care nu este pe numele meu si nu are asigurare...am asigurarea veche cu detaliile proprietarului...am vazut ca se pot face asigurari si online, ma poate indruma cineva cum se face? O pot face si pe numele meu?

3 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Intri pe eMag/RCA și o faci.
O faci pe numele proprietarului.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Intri pe un site care face asigurari online, compeltezi tot ce e de completat, platesti si ai polita pe mail. Vezi sa primesti si cartea verde ca de aia ai nevoie principal in strainatate.

Asigurarea se face pe numele propriearului din talon.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu esti mentionat in acte sau nu esti proprietarul masinii (cu contract), nu ai cum sa faci asigurare pe numele tau; poate doar in tara respectiva, nu si in Romania/international.
Pe numele persoanei din acte poti plati o asigurare pe orice site (www.rca.ro), iti vine polita pe mail, o listezi si este valabila.
Dar daca esti in tara de mai multe luni, si nu cunosti proprietarul din actele masinii, s-ar putea sa ai surpriza de a fi radiata masina ta, ceea ce s-ar traduce in numere confiscate, si masina adusa in tara pe platforma.