Ce vrei tu este sa criticam fiecare tip de om, ceea ce nu face sens, ca instructori auto sunt in final oameni, cu caractere diferite si daca nu-ti convine de cel care ti-a picat a scoala, il poti schimba.
Experimentat nu inseamna nimic. In domeniul asta e plin de pensionari care conduc ei ca drecu, iar pe elevi abia ii invata semnele si abordarea unor intersectii banale. Nimic despre preventiv, nici un sfat despre soferia de zi cu zi.
Instructorul meu era dinamic, umbla cu 20 de treburi dupa el, ma punea sa inaintez intr-un oras aglomerat, ma scotea la conducere dimineata, la amiaza, noaptea, la ore de varf, in oras, prin sate, pe serpentine, la drum lung... In cele 30 de ore am vazut de toate. Observa deprinderi proaste (de exemplu acceleram nepasator cu 0 vizibilitate), mi le aducea la cunostinta si imi explica de ce nu e bine.
Asa ceva mi se pare ok, cel putin pentru Romania.
Nu o fosila care te plimba in cerc cu 30km/h pe traseul de examen, toate cele 30 de ore obligatorii.
Instructorul auto trebuie sa fie experimentat in auto dar si in predare.
Trebuie sa stie sa invete pe elev, sa il critice fara iz de insulta sau desconsiderare, ci in sens constructiv.
Nu sa zica "extraordinar...nu ai facut bine, nu esti in stare."
Sa zica "uite, asa se face, ai gresit aici si aici, chiar daca ai gresit de mai multe ori, nu conteaza, exersam, nu toti prind la fel de repede".
Si aici intra si calm si adaptativ. Calm sa fie deci okey si rapdator, iar adaptativ, se adapteaza in functie de elev, unu prinde mai repede, altul mai incet. Unu prinde mai repede semnele de circulatie, a
La tipul rau intra certaret, critic si insultator si neadaptativ. E rigid, vrea doar asi in prinderea domeniului, altfel se supara.
Si evident sa fie priceput si in meserie, nu doar in a preda.
Neaparat unul calm pentru ca si asa ca invatacel acolo esti super nervos, asa ca numai.de un capcaun care sa tipe si sa te streseze nu ai nevoie.Parerea mea.
Cum vezi un instructor care tipa si te streseaza?
L as abandona in a doua secunda.Nu dau bani ca sa fiu stresat pe banii mei!
anonim_4396 întreabă: