Salut! Acele linii sunt tot din cauciuc, numai ca sunt de culoare alba si nu, nu sunt vopsite. Liniile acelea nu pot fi curatat, eventual doar vopsite in negru dar nu are rost.
Din cate am aflat, e o pelicula subtire de cauciuc alb vulcanizat pe pneu. Si cica se poti incerca ori sa razi dunga cu lama unui cutter ascutit sau a unei lame de ras(de aia veche de ex: Astor) sau cu smirghel. Eu unul as incerca cu smirghel si nu cu lama, daca crestezi cauciucul cu lama, in timp o sa se rupa in zona aia. Deci, ai grija
De ce sa le cureti? Si eu am la fel! Si
chiar da' bine pe ea, mai ales daca ai o culoare a cadrului mai inchisa. In plus, daca doresti inlaturarea (prin orice modalitate) nu uita ca grosimea cauciucului, la bicicleta, este de cativa milimetrii si le poti distruge.
Sfatul 2: de ce nu le vinzi (sau sa le dai moca) la cineva care-si doreste astfel de cauciucuri? apoi iti poti cumpara altele, fara dunga
Sfatul 3: da-le la schimb
De ce sa le cureti? Si eu am la fel! Si
chiar da' bine pe ea, mai ales daca ai o culoare a cadrului mai inchisa. In plus, daca doresti inlaturarea (prin orice modalitate) nu uita ca grosimea cauciucului, la bicicleta, este de cativa milimetrii si le poti distruge.
Sfatul 1: de ce nu le vinzi (sau sa le dai moca) la cineva care-si doreste astfel de cauciucuri? apoi iti poti cumpara altele, fara dunga
Sfatul 2: da-le la schimb
Eu ziceam sa le curat de mizerie sa le ster cu o carpasa dau cu apa ceva de genu
Eu ziceam doar daca le pot curata de mizerie sa dau cu o carpa sau cu apa ceva de genu
Nu stiu cum e la biciclete, dar pentru masinile americane din anii 70 inca se mai produc astfel de anvelope cu dunga alba. Este cauciuc, nu vopsea, se curata cu jet de apa sub presiune dar nu as recomanda sa faci asta la bicicleta. Apa calda si burete de vase, partea mai dura.
Pai spune frate asa!
Deci, daca-i vorba de cauciucuri, atunci este vorba si de o mizerie mai dificila, cu grasimi etc.
Incearca sa sai mai intai cu o carpa cu benzina/gaz (as zice si motorina da' aia-i mai uleioasa, aia-i buna la spalatul pieselor).
Apoi, dupa ce ai dat bine poti da cu o alta carpa/burete care's curate si detergent.
Merci oricum...am rezolvat cu un burete cu ceva solutie de curatat faianta sau ceva de genu (si nu sau uratit doar sau curatat)