Pușcărie nu vei face daca nu erai băut sau drogat.
Vei primi probabil cu suspendare.
Nu vei face puscarie, pentru ca este din culpa, probabil fara circumstante agravante (daca aveai actele in regula, si nu consumasei alcool, nu aveai nici viteza excesiva).
Vei primi probabil o condamnare cu suspendare, pe care nu o vei executa niciodata, iar permisul va fi retinut ceva vreme, poate chiar 2-5 ani.
Asigurarea ta va despagubi familia pentru pierderile materiale si daunele morale, tu cred ca vei avea doar o amenda si eventual ore de munca in folosul comunitatii.
Asigura-te ca s-au audiat martorii si a ajuns la proces declaratia cum ca victima nu purta centura de siguranta, este circumstanta atenuanta pentru tine.
De ce sa ii fie retinut permisul -Mergeam regulamentar iar din sens opus venea alt șofer cu faza lunga
N-am inteles exact, dar cred ca autorul postarii a tras stanga fara sa-si dea seama, si a intrat in masina care mergea cu faza lunga.
Iar in legislatie, orbirea celuilalt participant nu se considera motiv de accident. Vinovat este el dupa lege, ca a patruns pe contrasens.
El conducea regulamentar drept inainte iar in fata lui venea cineva cu faza lunga, el a vrut sa evite accidentul dar si respectivul in acelasi timp
Nu reiese asa ceva din ce a scris el.
Si cum spuneam, dpdv legal, faza lunga nu este motiv de accident.
Dar ce e aia protectie?
Nu stiu, poate a crezut ca il ajuta parasolarul.
Nu ar fi trebuit să conduci obosit. Depinde de câte zile de spitalizare necesită soția șoferului, dacă mașina șoferului este avariată.
Daca ai depasit axa drumului esti vinovat. Cand esti orbit seprevede sa tragi pe dreeapta si chiar sa opresti. Nu ai facut.