| Jitea a întrebat:

Salutari TPU,am o idee de afacere,vreau sa va intreb daca ar merge ceva de genul
Deci,vreau sa-mi inchiriez un spatiu comercial,nu chiar mare, 80mp,si acolo sa aduc tot felul de chestii pentru masini,accesorii mai exact,leduri,autocolante,becuri,solutii,toate acestea fiind foarte faine.
Vreau sa va intreb daca ar merge chestia asta,intr-un oras, intr-o zona intens circulata... vreau parerea voastra.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Ceea ce vrei tu sa faci nu este tocmai realizabil, e un spatiu mare, respectiv chiria este mare.
Iar ceea ce vinzi tu sunt piese ieftine, care se vand destul de rar si in mai ales la putine persoane.
Nu sunt multi cei interesati de astfel de produse, poate doar cei mai tinerii, deci vei avea vanzarii putine.
Daca tot vrei sa incerci, cel putin nu te hazarda la un spatiu asa de mare, cauta un spatiu mic, decent, stock-uri decente, asta insemnand produse destul de putine.
La 80mp iti trebuie o multime de produse sa ocupi tot acel spatiu, chiar crezi ca vei avea atat de multe vanzari? Iti zic eu ca nu, daca-ti scoti chiria in primele lunii trebuie sa fii multumit, dar cel mai probabil vei sfarsii sa falimentezi si sa ramai si cu o multime de accesorii pe cap, pe care nu ai unde sa le depozitezi si vei fi nevoit sa le vinzi la pret de nimic.
Deci, fie iei un spatiu mai mic, fie incerci sa vinzi produsele online.
Dar din nou, dupa cum au spus si colegii mai sus, ceea ce vrei tu sa vinzi sunt chitibusuri, lucruri ieftine, prin urmare un profit destul de mic, si din nou, de repetat, clienti putini, da, poate o sa vinzi la inceput, ca e ceva nou, si poate le e accesibil multora, dar din nou, ceea ce vinzi tu sunt accesorii, nu sunt consumabile, cumperi odata, si mai cumperi cand se strica, nu ai clienti constant, printre altele poti vinde si acest gen de produse, dar sa vinzi doar acestea nu, poate doar sa fii distribuitor, dar din nou nu e o alegere inteleapta din aceleasi motive.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Zona intens circulata inseamna chirii foarte mari.

ce vrei tu sa vinzi suna a kitsch uri, putin probabil sa iti acoperi din asa ceva cheltuielile.

| Jitea explică (pentru suntserios):

Eu tot cred ca merge chestia nu stiu acum vreau sa aud alte pareri,cand e vorba de banii, uite un exemplu, iau logouri, pentru jante, la 1 euro 4 bucati, leduri cu logoo la 2 euro 2 bucati, angel eyes multi color la 5 euro 2, cu telecomanda, si tot asa, capacele, 1 euro 4 (care indica presiunea) autocolant 10 mp 2 euro...te intreb sincer, fara nici-o ironie sau ceva de genul, cum suna?

| suntserios a răspuns (pentru Jitea):

Suna a kitsch.
Nu e un magazin pentru nevoi. E un magazin nisat pentru cei care vor sa isi faca masina un kitsch. Putin vor cumpara din nevoie asa ceva.

Sa zicem chiria 500 euro, desi pentru un spatiu comercial intr-un oras maricel si in centru e putin

Restul facturilor inca vreo 200-300 euro, contabil si ala vreo 200 euro.

Trebui sa vinzi de minim 1000 euro pe saptaman sa iti acoperi cheltuielie si aici nu am pus marfa pe care trebuie sa o cumperi.

deci trebuie sa vinzi cateva mii de bucatele din astea de plastic pe luna pentru un minim de profit... proasta afacere dupa mine

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu este o afacere profitabilă, cîti oameni crezi tu ca i ti cumpără pe zi leduri si autocolante auto, lumea "aruncă" banii pe mincare nu pe accesorii auto, cand mori de foame nu prea poti minca leduri, si cei care au masini multi nici nu si le spală circulă cu ea murdară, dar cine stie poate ma insel eu si chiar o sa ai succes cu afacerea ta, de unde esti? Desi nu cred in țara asta sa mearga o afacere mai mult de 2 luni, ca sunt mari impozitele si taxele percepute de stat, statul nu te lasă sa trăiesti sa ai afacere profitabilă, si cine va vinde marfa tu? Sau angajezi om? Ca daca angajezi pe cineva ia in calcul salariul pe care sa il achiti, si daca firma ta nu va produce profit ce faci, vi cu bani de acasa sa plătesti angajatii? Si banii de marfă din ce îi scoti? Gindeste te bine inainte sa pleci la drum cu o afacere ca poti falimenta si ramîi cu datorii mari.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ti-ar iesi un service de electrica auto si detailing, eventual si intretinere. Iti trebuie 3 autorizatii pentru activitatile astea, plus cele de mediu si primarie.
Ar merge chestia asta, dar iti trebuie niste surse bune pentru marfa, un importator sau producator de peste hotare, altfel ai profit mai mic, cumparand de la distribuitorii romani.

| Jitea explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am sursa, exemplu..nu stiu ce sa-ti spun...led din ala cu logo-ul masinii, am de unde sa cumpar 2 bucati la 8 lei, si tot asa, am om in china pentru asta.ce zici?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Jitea):

Iti mai trebuie "doar" hala in zona buna, amenajare, societate, angajati, autorizatii si clienti.

| Jitea explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am banii necesari, am locul potrivit in slatina, drumul inspre gara, ( intens circulat, sunt multe magazine diferse, deci cand cineva iese la shopping, sunt sanse de 70% sa treaca prin zona asta) amenajata este, societate am, angajatii 2, pot gasi rapid, insa autorizatiile sunt dubioase, clientii o sa apara.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Jitea):

Iti trebuie autorizatii RAR pentru electrica auto (interventii la sistemul electric de luminare si semnalizare, de exemplu) si cosmetica auto (asta e usoara). Apoi autorizatie de la garda de mediu, dupa caz (cu contracte aferente firmelor de preluare a deseurilor). Autorizatie de functionare de la primarie, in care intra si normele PSI, pentru care te vor verifica pompierii (ISU).
Astea sunt doar in mare.

| Samariteanul a răspuns:

Normal.Daca ar fi o zona intens circulata si daca ai avea preturi putin mai mici ca restul producatorilor(asta pana iti maresti afacerea) te-ai dezvolta cu firma si ai face ceva banuti.