| valhala90 a întrebat:

Salutari tuturor.As avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti lamuri in legatura cu o mica problema:de curand mi sa zgariat cilindrul si imi facea un zgomot foarte urat cand dadeam la pedala sa poernesc motorul(un moped Atala Master LL Motori Rizzato) asa ca i-am pus alt cilindru si vad ca nu imi mai face urat.Insa din cate am inteles as putea face si acel cilindru daca il duc la un strungar sa imi mareasca gaura si imi cumpar un piston pe masura gaurii si in acest fel voi mari si motorul.De aceea as vrea s stiu daca aceasta idee ar prezenta diferente mari fata de cilindrul original(adica daca dupa aceasta modificare se va simti o diferenta in bine). de asemenea as vrea sa stiu cam cat pot mari gaura cilindrului(el initial mi se pare ca e de 38cmc...sincer nu mai stiu sigur...). Astept sugestiile voastre

1 răspuns:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Nu are cum sa iti faca asta un strungat. In terie se poate ceea ce spui tu dar in practica nu fiindca acolo este vorba de microni nici macar de milimetrii si nimeni nu alezeaza cilindrii atat de mici in Romania. Au cautat unii luni intregi pentru concursurile de scutere sa faca chestia asta pentru a marii puterea dar in primul rand daca il ia ia freza si il largeste nu mai respecta standardele de presiune fiindca o sa aiba peretii mai subtiri si nu o sa iti treaca de IPT + ca risti sa iti explodeze si in timp cu siguranta se va intampla asta si apoi e faza cu alezatul cilindrului care nu ti-o face nimeni in Romania pentru capacitati cilindrice atat de mici, nici macar pentru motor de Tico nu am gasit!