| SLexuS a întrebat:

Salutate, recent am facut accident din vina mea, masina e varza, la dezmembrari primesc putini bani si nici nu imi poate da vreo hartie la mana pentru dezmembrat, intrebarea mea este daca vreau s-o dezmembrez singur in curte, ar fi posibil, pot s-o scot de la primarie dar cum o pot scoate si din circulatie ca apoi sa numai am treaba cu ea?

7 răspunsuri:
| Ionut2025Tz a răspuns:

Radierea fiscală
Procedura de radiere fiscală a unui autovehicul, în anul 2024, implică demersuri la Direcția Taxe și Impozite Locale. Dosarul necesar pentru radierea fiscală a unui autoturism trebuie să cuprindă următoarele documente:

Act de identitate al solicitantului, în copie și original.
Cartea de identitate a vehiculului (CIV), în copie și original.
Declarația pentru scoaterea din evidențe a autovehiculului.
Cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală.
Actul care atestă înstrăinarea vehiculului sau adeverința de la REMAT, în cazul în care automobilul a fost scos din circulație.

Radierea din circulație
Pentru a efectua procedura de radiere din circulație a autovehiculului, trebuie să urmezi câțiva pași. Primul constă în completarea unei cereri de radiere auto. Dosarul depus la DRPCIV trebuie să includă următoarele acte:

Cererea de radiere auto;
Cartea de identitate a vehiculului (CIV) – original;
Certificatul de atestare fiscală;
Certificatul de radiere fiscală – 3 exemplare;
Dovada depozitării într-un spațiu adecvat, în conformitate cu prevederile legale;
Certificatul de înmatriculare – original;
Plăcuțele cu numărul de înmatriculare;
Actul de identitate – original;
Procură notarială, în cazul în care documentele sunt depuse de o altă persoană decât titularul.

Deci du masina la remat, cerele adeverinta pentru scoaterea din circulatie a masinii, cu acea adeverinta o scoti rapid de la fisc apoi din circulatie. Nu uita sa iei numerele si sa le predai la politie.

| SLexuS explică (pentru Ionut2025Tz):

Exact despre asta vorbeam, nu vreau sa fac asta, stiam asta dar eu voiam complet altceva.

| Cipi1212 a răspuns:

Trebuie radiată.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru SLexuS):

Se poate face radiere la cerere atat timp cat poti dovedi ca detii un spatiu privat in care sa depozitezi epava.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca masina e "varza", atunci scoti din ea piesele ce se mai pot utiliza /valorifica, iar restul o duci la Remat (de unde iei adeverinta).
Iti recomand ca, inainte de a scoate piese din masina, consulta-te cu cei de la Remat, ce cerinte mai sunt la predare (eventual sa si transporte ei epava de la tine).

| SLexuS explică (pentru Bula):

Mi au spus la remat ca vehiculul meu trebuie sa aiba 80% din greutatea scrisa pe carte.

Bula
| Bula a răspuns (pentru SLexuS):

Pai, demontezi de pe ea ce este inca utilizabil si este mai valoros, iar restul predai.