| BRG a întrebat:

Sărut mîinile stimate doamne și domnișoare salutare băieți ce părere aveți de faptul că tot m ai multi tineri de bani gata conduc mașini scumpe, ei neavînd deloc experiență, mai ales că au permise de șofer luate cu o lună sau două în urmă, chiar azi a arătat pe antena 3 la stiri că o fată cu o mașină super scumpă a intrat pe contrasens omorînd niște oameni, cînd scapă România de beizadelele șoselelor? Cînd vor înțelege puștanii și puștoaicele de bani gata că șofatul este un lucru serios nu o joacă? Din cauza acestor specimene intră lume nevinovată în pămînt, sau dacă nu moare victima unui astfel de accident de circulatie, poate rămîne cu sechele grave toată viața. Părerea mea este că permisele auto, nu ar trebui să se elibereze tinerilor care au împlinit 18 ani, ei nu au experiența necesară, ar trebui să le dea permis după vîrsta de 25 ani. Voi ce părere aveți? Vă multumesc foarte mult. Cristi.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti dau dreptate pana la un punct. Dupa punctul asta, ma gandesc la faptul ca 75% dintre posesorii de permis n-ar trebui lasati sa conduca nici macar o trotineta. Iar acelasi procent de examinatori auto ar trebui sa faca inchisoare 5 ani, pentru complicitate/instigare la ucidere.

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu prea vad o solutie echitabila. Sa nu dai permise pana la 25 ani, le tai automat si sansele de angajare (ca sa dau un singur contraargument), putine meserii fiind astazi posibil de practicat fara permis auto, ca sa nu mai vorbim de posibilitatile de deplasare la si de la locul de munca. In plus, eu am permisul de la 19 ani si nu am avut niciun eveniment rutier in primii 4-5 ani, in schimb am avut ulterior suficiente. Ba chiar am vazut soferi experimentati care au ranit sau chiar au omorat oameni, mergand pe aceeasi idee ar trebui ca nimeni sa nu primeasca permis.
Este absurd sa iei unora dreptul de a conduce din cauza unor parinti sau adolescenti inconstienti.
Totusi, eu unul as milita pentru suplimentarea examenului cu unele teste de inteligenta si cu inasprirea disciplinei la testarile psihologice, care s-ar putea da impreuna cu sala, in aceleasi conditii. Daca un handicap fizic dobandit din nastere sau mostenit genetic te impiedica sa obtii permisul, la fel ar trebui sa te impiedice si unul intelectual. Asta nu ar restrange categoria teribilistilor si beizadelelor, dar ar reduce macar din bizoni.

| mgtow a răspuns:

Dupa 25 cam tarziu dar cel mai bine ar trebui testati la un aparat psihologic mai modern ca sa-i vada daca au intentii sa apese acceleratorul mai tare sau sunt calmi, asa ar face scoala cei care sunt mai calmi si nu dispera dupa viteza la volan. Asta e viata vitezomaniilor nici eu nu-i inteleg ce au de le tot place sa alerge cu masiniile (faptul ca consuma o gramada de carburant si la noi in tara nu toate drumurile sunt in conditii bune fac gafe). Eu am permis de aproape 2 ani si nu o calc asa tare doar cand ies pe autobanda in loc sa merg cu 120 km/h ii bag 130 km/h si nu am probleme, altii merg mai tare dar ei isi risca viata si amenda de la radar.

| IMC90 a răspuns:

Fac si eu ca Mircea Badea :

Treziti-va! Noi nu avem drumuri, noi nu avem sisteme de dirijat traficul...
Nu ai pe unde sa circuli, pentru ca... n-ai. Avem o singura autostrada in tarisoara asta (una singura). Restu', leaga nimic de nimic sau ceva de nimic.
Suntem cateva milioande se soferi, pe niste drumuri prevazute pentru cateva zeci de mii. Nu este logic ca vor avea loc de 100 de ori mai multe accidente decat ar trebui?

Legat de copii de bani gata, vina apartine in primul rand parintilor, fiindca le dau aceste masini si ii incurajeaza. Problema este ca parintii lor au nspe contracte cu statul si trebuie sa spele cumva banii cat mai repede (asa ca ii investesc in nimicuri).

| ROB3RT89 a răspuns:

Asta e relitatea! Daca zici ca te uiti la televizor, mie unu imi provoaca o stare de greata si disconfort, mai ales daca ma uit pe antena 3... Poate ai vazut ca din 2002 pana in prezent au fost multi oameni instariti sau pustani de bani gata care au omorat oameni nevinovati chiar pe trecere si n-au luat nici macar o zi de temnita! Crezi ca daca s-ar schimba legea si toti ar lua permisu la 25 de ani vor mai apti? Adrenalina o au in sange si mereu se va gasi cate unu/a care se crede "regele soselelor"

| stejara2 a răspuns:

Cel mai corect ar fi ca examenul de finish in momentul in care li se da carnetul sa fie unul serios, atat psihic, cat si fizic, daca au inclinatii sper viteza sa fie amanati inca o sesiune, si notati pe permis:vitezomani,dar cum traim intr-o tara a tuturor posibilitatilor unde banii vorbesc,nu avem nici o sansa in fata lor, pana nu au ei bun simt, ceea ce le cam le lipseste cu desavarsire, la volan cand esti raspunzi atat de viata ta cat si de a celor din jur, ceea ce ei inca nu constientizeaza din pacate lor le poti carnetul si la 50 de ani, si tot vor apasa pe acceleratie daca nu au,, ce 7 ani de acasa"

| IMC90 a răspuns (pentru stejara2):

Oricum la traseu te comporti dumnezeieste ca sa poti lua carnetul...
Sa te vedem pe tine cum alergi si te bagi cu militianul in dreapta laughing

| CandyTetris a răspuns:

Nu sunt de acord cu treaba asta cu varsta. Unii dintre noi chiar au nevoie de permisul ala.Si la urma urmei atatea tari dau permisul la 16 si nu sunt probleme.
Sunt 3 probleme care ar trebui rezolvate ca sa nu mai fie bai.
1.Permisul ar trebui sa se ia in urma unor examene de inteligenta si psihilogice riguroase, care sa ceara mai mult decat sa nu fii retardat clinic.
2.In Romania nu ar mai trebui sa se ia mita...sau macar sa se ia cu bun simt.
3.Parintii ar trebui sa isi educe copiii.Nu e vina respectivilor pustani si pustoaice ca in momentul in care iasa din casa nu li se spune "vezi cum conduci" ci "na 300 pentru amenzi".
Acuma, eu am mai propus de mult un lucru: sa se dea o serie de examene psihilogice si de inteligenta inainte sa ti se permita sa faci copii.Da' cica asta e "impotriva drepturilor umane"...

| Eva a răspuns:

Sa-si ia elicopter si ei... pe sus traficul e mai aerisithee hee