| VladMagn a întrebat:

Se mai pot conduce masini cu volan pe dreapta? De ce se feresc toti de ele? Am de gand sa imi cumpar o masina cu volan pe dreapta, inca nu sunt sofer, dar dupa ce iau permisul ma bate serios gandul asta. Gasesti masini bunicele intr-un pret avantajos si cunosc multe persoane care detin astfel de masini de ani de zile, neavand probleme cu accidente si chestii.
Credeti ca e greu sa sofezi asemenea masina?
Avantaje/dezavantaje?

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

E foarte greu si mai ales foarte periculos sa conduci asa ceva mai ales intr-o tara unde nu sunt autostrăzi.

| VladMagn explică (pentru suntserios):

Si de exemplu daca imi pun o camera pe oglinda din stanga pentru depasiri?
Prin intersectii chiar atat de greu e sa te descurci cu ea?

| Eireann a răspuns:

In Romania 99.9% o sa inveti sa conduci pe o masina cu volanul pe stanga si o sa dai de permis pe o astfel de masina.
Nu ai vizibilitate sa depasesti si nici cand esti depasit. Mai ales la un sofer neexperimentat asta e un dezavantaj foarte important. S-ar putea sa fie mai dificil sa gasesti piese si mecanici dispusi sa lucrez pe o astfel de masina.
Faptul ca cunosti 4 oameni care au masini cu volanul pe dreapta care se descurca nu inseamna ca e ideal.
Nu pricep de ce vrei sa iti complici viata inutil.
Eu am masina cu volanul pe dreapta dar in UK

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Respectarea regulilor de circulație din țara noastră (și din oricare alta, exceptând Anglia, ceea ce e comic) este facilitată de autoturismele cu volan pe stânga, de aceea este indicat să conduci o astfel de mașină. Scade riscul de accident.