VW a vandut masini pentru ca a nimerit 1.9 TDI. Restul nu e mare branza. Deci, un VW bun e TDI (cu ceva exceptii). Restul sunt umpluturi. Nu e rau motorul ala 1.6 benzina, desi sunt multe versiuni, toate sunt ok. Este SR-ul de 101cp, care mananca multisor dar trage bine si e rezistent, este asta de 75cp care e posibil sa fi fost pe Octavia ce am avut-o eu, nu prea tragea ca era Octavia mare, consuma 12% in oras, dar in afara orasului, daca mergeam frumos statea intre 5 si 6% consumul. Foarte rezistent si motorul ala, si fara batai de cap.
Mai este un 1.6 de vreo 110cp, ala trage fenomenal, nu consuma mult, dar e pretentios, in sensul ca nu ii faci reviziile acasa pe butuci, si te bucuri de el... Il apuca cate o 'nebunie' de faci diagnoze de 3 ori pe zi, nu mai trage, balbaie si nu stii ce are... Ala prevesteste problemele tehnice ce aveau sa urmeze la motoarele 16V de pe Golf 4.
Mergi pe 1.9 TDI, iar ideal ar fi sa cumperi Passat, nu Golf, ca are tinuta de drum mult mai buna, insa Passatul de pe vremea aia e cat un autobuz, si din cauza asta nu prea mai are viata in el.
Daca imi dai tu bani...
Muncesti strangi si iti iei ceva care te tine multi ani.
Http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=8717
referitor la consum. La partea a doua a intrebarii in general cei care sunt benzinari iti vor spune 1.6 benzina pentru ca...iar ceilalti care conduc sau au avut numai masini pe motorina vor veni si ei cu argumente pro 1.9 motorina. Fa un test cu amandoua daca ai posibilitatea si iti vei da seama ce doresti.
De pe site-uri dinalea am vazut si eu... Mi se pare ca acel consum il scotea masina la vremea ei. Voiam ajutor din partea cuiva care detine o masina cel putin cu acelasi tip de motor. Nu prea am posibilitatea sa le testez. Oricum deocamdata aleg benzinaru'. Am auzit multe vorbe rele de Golf 3 1.9 TDI.
Mersi de raspuns oricum
Mimi26567 întreabă: