anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt cu masina la un service auto (reprezentanta ) mai bine zis, si am avut nevoie de o piesa care se gaseste numai in alta tara, am stat o saptamana dupa ea, si mi-au spus cat costa, 1000ron, am fost de acord, mie mi se pare cam exagerat pretul, pentru ca o piesa de genu second hand o gasisem si cu 500ron. Pot sa le cer la ei la service o factura sau chitanta pentru piesa care am cumparat-o si achitat-o?

Adica sa imi dea chitanta si factura care ei au primit-o cand mi-au comandat mie piesa,?

Ei oricum imi ofera chitanta/factura dar mentioneaza doar pretul piesei si manopera.

IMI RASPUNDE SI MIE CINEVA LA INTREBAREA: AM DREPTUL SA CER FACTURA LA PIESA ACEA NOUA? SA VAD CAT A COSTAT?

3 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Dreptul să o ceri ai, dar n-are nimeni obligaţia să ţi-o dea. Nu e treaba ta care e preţul lor de achiziţie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ti sa raspuns la intrebare, dar nu prea vrei sa intelegi

| relian a răspuns:

Nu iti da aia tie asa ceva.Deci nu te astepta ca piesa aia aia o cumpara cu o mie de lei, ei o cumpara cu mai putin, dar apoi ei tio vand tie, ca urmare ei trebuie sa pletasca taxe, unde pui ca trebuie sa le si ramana profit, ca urmare acea piesa poate costa sa zicem 8 sute de lei sau poate si mai putin, depinde ce firma este, daca e si reprezentanta cum zici sigur o ia cu 5 sute laughing dar reprezentanta are secretare, are contabili, are destui angajati, aia trebuiesc platiti, tu de unde crezi cas aia platiti? Din tot ce fac ei inclusiv si din ce vand.Asa ca nu te mai agita.Ala este pretul LOR nu este pretul fabricii de piese. Daca ar fi fost o firma de asta f mica gen el patron el angajat laughing atunci ala tiar fi aratat,dar la fel tiar fi explicat ca ala este pretul lui.
Tu daca cumperi ceva si revinzi,ai face munca asta moca? Deci nimeni nu-ti da tie moca ceva.
Trebuia sa cauti piesa altundeva, o gasesti sigur la o alta firma mai mica, care nu are un adaos asa mare, asta pentru ca firma mica nu are multi angajati.
Deci pretu ala de o mie de lei este pretul lor al lor, nu al fabricii care a fabricat acea piesa. Piesa aia trece prin mai multe mani, sa le zicem asa pana ajunge la reprezentanta sau la o firma X.