Cat despre plecarea in panta, daca nu ai motor diesel, te poti ajuta de frana de mana. Daca ai diesel, e foarte usor sa o tii pe loc doar din ambreaj, si nu prea moare motorul.
In timp, o sa te inveti cu masina, si nu o sa ii mai opresti motorul. Trebuie doar exercitiu.
Atentie in trafic, si bafta!
Căuta cartea ABC-ul conducerii autoturismului de Gabriel Paparizu. O găsești pe net in format pdf. O carte foarte utila pentru începători, chiar daca e bazata pe autoturismul Dacia 1300.
Cauta si tu alt loc de parcare, drept.
Parcarea laterala e, oricum, greu de realizat. De ce s-o faci in panta? Incearca, mai degraba, sa inveti sa faci parcare laterala si pe stanga, si pe dreapta. E mult mai util.
Eu stau într-un cartier unde blocurile sunt în pantă.
Fa o mica bucla prin spatiul in care parchezi, inainte de a da cu spatele. Adica intri putin cu botul in acel loc, apoi iesi din nou in banda, iar spatele o sa fie orientat deja spre trotuar. Te opresti cu aripa spate la 20cm de coltul masinii in spatele careia vrei sa parchezi. Bagi R si virezi putin dreapta (in functie de cat de orientat esti spre trotuar).
Cand puntea spate e intrata complet in locul de parcare, incepi sa virezi spre stanga, tot in R, atent sa nu il agati cu botul pe cel din fata, si verificand sa ai loc suficient in spate (sa nu dai cu spatele in cel din spate).
Eu doar prin metoda asta parchez lateral, de la Lupo pana la limuzine.
Metodele care se invata la scoala de soferi sunt vrajeli ieftine, masinile au forme si directii diferite, nu poti spune ca L200 se parcheaza la fel ca un W211 sau Golf.
Prin metoda mea, exploatezi la maxim spatiul. Eu cand incep sa virez stanga, trec cu bara la 10cm de cel din fata, nu la 50cm, cum zic instructorii. Botul e usor de manevrat, in spate e mai greu sa te orientezi. Daca mai ai si o panarama de Octavia cum am avut, vezi in spate doar albastrul cerului, si nimic din trafic.
Cat despre plecarea in panta, daca nu ai motor diesel, te poti ajuta de frana de mana. Daca ai diesel, e foarte usor sa o tii pe loc doar din ambreaj, si nu prea moare motorul.
In timp, o sa te inveti cu masina, si nu o sa ii mai opresti motorul. Trebuie doar exercitiu.
Atentie in trafic, si bafta!
Mergi pe un drum in panta si fa plecare din panta pana nu-ti mai moare motorul! Apoi faci parcarea laterala La tine problema este plecarea in panta, nu parcarea laterala Succes!
Stanmariusvasile întreabă: