Vesnica discutie diesel vs benzina. Ai avantaje si dezavantaje la fiecare, la drumuri lungi si in afara orasului teoretic s-ar potrivi mai bine un diesel.
Eu unul prefer insa GPL-ul.
Dintre diesel si benzina mai nou cea mai buna este masina hibrida benzina
Totusi chiar daca nu sunt fan diesel in cazul tau dintre benzina si diesel, cred ca cel mai recomandat este un diesel
Mare atentie insa masinile diesel sunt loterie alaturi de orice masina second hand, regula de baza este cu cat masina este an mai vechi si pret mai mic cu atat are un rulaj extrem de mare, vorbim de dieseluri
Am vazut o masina disel care in 5 ani avea 600k km, nu am vazut inca masina pe benzina cu acest km raportat la acesti ani, deci cred ca zic bine cum este cu rulajul unui diesel sh
Cine inca mai crede ca o batranica prin Germania si-a luat un sedan diesel ca sa mearga la piata este un limitat
Succes
Indiferent de tipul de petrol folosit, cel mai bine este sa cumperi o masina foarte mica, cu capacitate cilindrica de 1.4 sau 1.6 ca consumul de benzina sau motorina sa fie considerabil redus.
Eu prefer masinile pe benzina, ca cele pe motorina au motoare puturoase.
Apoi, fiind incepator in ale soferiei, pana inveti sa sofezi, in primii ani, este indicat sa ai masina foarte mica, care o manevrezi cu usurinata in trafic, la parcare, la consum petrol si chiar la intretinere fiind mult mai ieftina.
Sfatul Nr 1 ignora ce zice Violetta.
Eu as alege un motor pe benzina mai mare că sa nu se chinuie la drum lung. Dieselul va avea destul restrictii pe viitorul apropiat. Nu as cumpara.
Daca ai bani si nu-i problema combustibilul iei una benzina, iar daca nu prea ai malai, iei diesel, mai ales de folosesti f mult acea masina.
Ma refer la aceiasi capacitate cilindrica, cam asa ar proceda cineva, zic eu.
Masina pe benzina este mai buna, dar consuma ceva mai mult decat cea pe motorina, aceiasi masina, aceiasi capacitate a motorului, benzina maninca mai mult.
In rest ce spun unia ca la drum lunga la drum scurt ignorai, bat gardurile, drum lung, drum scurt, nu are a face cu motorul sau ce combustibil foloseste.
Intrebai pe cei cu drumurile care este logica lor sau sa arate de ce la drum lung e bun nu stiu ce motor, la drum scurt al motor, daca ei iti poate demonstra, arata ce exact se intampla, inseamna ca sior gresit carierele ar trebuie cautati si pusi sa conduca fabricele de masini, sa faca ei motoare, sa le arate la aia cit e ceasul
Hibrid plug in cu motorul cu combustie pe benzina. Exista variante si electric plus motorina, dar sunt mai scumpe datorita, in primul rand, tehnologiei folosite pentru reducerea noxelor eliminate.
Violeta aproape ca le stie pe toate....eu am avut 2 masini dintre care una diesel si una benzina si nu prea ieseam din oras iar la service mi-a zis mecanicul ca daca continui sa merg cu cea diesel asa in oras o sa o infund de tot si se stie ca diesel ul trebuie sa o scoti la drum intins macar odata la 2 saptamani sa si faca regenararile si sa o desfunzi.
Iar cu benzina consuma ceva mai mult dar era forte usor de condus.
Diesel 100% si pentru consum si plus ca ai zis ca o folosesti la drumuri lungi, iti recomand ceva cu pana in 170hp daca esti la inceput, un 2.0 ar fi ok. Acum depinde si de bugetul tau.
Grigoriu_Robert_Marian_1993 întreabă: