| Gabryela_Gaby_1980 a întrebat:

Sunt speriata. fata mea are 19 ani si are dereglare hormonala ..am fost la endocrinolog, ecografie abdominala.nu are nimic si totusi nu i vine cilul.A avut anul acesta doar o luna. problema e caci refuza sa ia tratamentul pe perioada prescrisa de medic deoarece se ingrasa ..nu stiu ce sa mai fac ..refuza sa mai vb de acest subiect...ce pot face?

2 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Daca doar ii este frica sa nu se ingrase atunci ii poti spune ca pastilele nu au acelasi efect asupra tuturor si ca nu intotdeauna ingrasa.
Daca a luat pastilele si a luat in greutate, ii poti spune sa isi schimbe dieta. Nu sa intre la dieta, insa sa reduca din alimentele care ingrasa. Daca nu le ia exista sanse uriase sa devina infertila sau sa aiba probleme de sanatate, precum osteoporoza, de la o varsta destul de frageda. Eventual ii poti spune chestiile astea, pana la urma santatea este mai importanta decat silueta.

| LexiEla a răspuns:

Nu stiu cum functioneaza in cazul acesta, dar ati putea sa-i spuneti ca daca vrea copii va trebui sa ia pastilele. Verisoara mea are aceeasi problema si ia pastile pentru a-i veni menstruatia si nu e grasa.