| Wieenpenn a întrebat:

Tatal meu nu este de acord cu faptul ca n-am dat examenul național de la sfârșitul clasei a 8. a si ca am intrat la o profesională si azi a intrat la mine in camera si mi-a zis ca daca nu am dat examenul si nu am intrat la liceu (nu scoala profesională)nu pot da examenul auto categoria b, este adevărat?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat.
Legislatia rutiera actuala nu prevede o conditie de studii pentru obtinerea permisului de conducere, important este sa stii citi si scrie.
Si apoi poti face liceul, incepand cu cl. a XI-a, si dupa terminarea scolii profesionale, la seral sau la frecventa redusa si apoi sa faci si o facultate, la zi sau la distanta.
Acesta este si cazul meu, am terminat o scoala profesionala, am lucrat si am facut liceul la seral si apoi facultatea de drept la fara frecventa (similar cu actuala forma la distanta).

| Wieenpenn explică (pentru Ioandelasal):

Mai bine ma sinucid... I.am aratat diploma de absolvire si a vrut sa o rupă ma rog de el de 8 ani sa îmi cumpere un calculator si zice ca nu am voie deoarece o sa dezvolt o boală mintală nimic din ce imi place nu-l interesează si vrea sa stau doar in casă mereu fara sa ma misc.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Wieenpenn):

Fii serios si lasa prostiile. Dupa 18 ani esti major, faci profesionala si ai o meserie, lucrezi si te gospodaresti singur si faci ce vrei, asa cum ti-am spus in primul raspuns, poti face liceul si apoi chiar o facultate.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca s-a referit la faptul ca nu-ti da bani sa faci scoala de soferi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu exista nicio restrictie legata de educatie in ceea ce priveste examenele auto

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poti obtine categoriile de permis, indiferent de liceul pe care il faci.
Ba chiar, unele profesionale (auto) au reducere cam 50% pentru scoala de soferi, pe care o faci tot acolo.
Daca ai intrat la o profesionala buna, intr-un domeniu pe care il intelegi si iti va placea, iesi mult mai bine decat cu un liceu teoretic cu media 7, si o facultate la limita abandonului.
Cu o meserie buna, nu te plangi de bani nici in Romania.