| Mystyco a întrebat:

Taxa de prima inmatriculare este una si aceiasi cu timbru de mediu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aproximativ este aceeasi taxa dar sunt si diferente.
Taxa de prima inmatriculare/de poluare a fost in perioada 2007-2011 si a fost declarata nelegala, de catre UE si apoi de instantele de judecata, cei care au platit-o putand sa obtina restituirea, prin actiune in justitie.
Timbrul de mediu a fost introdus prin OUG 9/2013 si este socotit legal, atat de catre UE, cat si de catre instantele de judecata.

| Mystyco explică (pentru Ioandelasal):

Intreb pentru ca vreau sa cumpar o masina si are taxa platita deci daca o cumpar no sa fiu eu nevoit sa o platesc din nou?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Mystyco):

Daca taxa de prima inmatriculare/de poluare a fost platita si nerecuperata ori timbrul de mediu a fost platit atunci nu mai trebuie sa platesti timbrul de mediu. Solicita vanzatorului adeverinta de la ANAF, in aceasta este prevazuta situatia exacta privind aceasta taxa.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, sunt aceeasi treaba.
Daca s-a platit una din ele, si nu s-a recuperat, nu se mai plateste actuala forma, care e timbrul de mediu.

| OldSoul a răspuns:

Da si nu prea, adic pentru oameni de zi cu zi e una si aceeasi (pentru cei ce trebuie sa o plateasca) dar pentru cei care au facut-o e o mare diferenta, deoarece taxa de prima inmatriculare a fost declarata ilegala deoarece majoritatea masinilor sh au fost deja inmatriculate in europa, iar find gasita ilegala au trebuit sa scoata alta taxa sa mai faca si ei un ban, cu toate ca teoretic e la fel de ilegala... aceasta taxa noua e timbru de mediu. cred ca te-am lamurit.
Daca doresti sa cumperi o masina a carei taxa a fost platita si nerecuperata esti scutit de platirea timbrului de mediu.