O automata e mult mai usor de controlat, nu se va da inapoi in rampa, evident fara a vorbi de un motor foarte slab si o rampa foarte inclinata. In schimba, dupa o scurta perioada de condus zilnic nu vei mai avea teama asta nici pe manuala.
Eu am manuala si hill control la mine nu pleaca la vale, dar inainte sa am asa ceva trebuia sa o fac din frana si ambreiaj, si stii ce chiar functioneaza daca te pricepi se numeste plecarea din rampa si e musai sa stii sa o faci.
Cutiile automate nu va invata sa conduceti!
De fapt dintre cei care au cutii automate putini poti zice ca-s soferi adevarati, ca orice prost poate sa calce pedala de acceleratie si sa tina volanul drept.
Nu se mai opreste deloc,si chiar nici nu-i nevpoie sa accelerezi,tii doara frana apasat si atat,iar cand pleci iei doara picioru de pe frana si chiar fara sa acelerezi masina pleaca usor,deci nu trebuie sa te agiti absolut deloc
Ambreaj exista,masina fara ambreaj nu exista,doar ca nul mai controlezi tu,nu mai ai tu pedala sal controlezi,controleaza calc in locu tau ok?
O sa fie f bine,nu o sai niciodata nici o problema cu o masina cu transmisie automata.
Viitorul este asta,masinle astea clasice or sa dispara, du-te si vezi ca si cele sport pa si la gara, nu-ti mai poti cumpara ferari sau maserati sau orice alta genu asta manuala, nici sa faci comanda nu-ti mai fac aia asa cu pedala de ambreaj asa ca nu asculta povestile unora care tot bat pasu pe loc, uite asa au fost mereu oameni care au tinut omenirea pe loc ca asa gandeau eu cai bun, ori ca asa le placea lor
Pai, ma ajut de frana.Depinde acum, nu mereu.De cele mai multe ori o tin in 'tensiune' prin ambreiaj si acceleratie.Dar cand vad ca dureaza prea mult, o scot pe liber si pun frana.Lucrurile astea se invata, trebuie doar sa ai rabdare, si tu si cei din juru tau.De obicei cand vad o mamaliga prin geam, ii las loc, si incerc sa ajut persoana respectiva.Dar nu toti fac asta, asa ca...mult succes, si tine minte, nu s-a nascut nimeni cu volanu-n brate.
Cu automata in rampa daca iau piciorul de pe frana sta fixa, nu da un mm inapoi si nu moare motorul niciodata.
Daca nu stii sa faci plecare in rampa cu manuala, cum ai luat tati permisul? Pe mine instructorul ma punea mereu sa fac plecari in rampa.
La benzinare exista posibilitatea sa moara motorul daca n-o accelerezi cat trebuie, dar la diesel nu cred ca ai problema asta( pe manuala).
N-are domn'le nimic, ca doar n-o sa pleci numai in rampa... stai la munte?
Daca o iei second-hand, o sa suga si automata, bani de reparatii
Andrei456gtiSi întreabă: