Grund - https://www.youtube.com/watch?v=YkGLNlchrJY - la orice vopsitor se rezolva. Tine in jur de 10 ani un strat aplicat ca la carte
Nu prea rugineste, comparativ cu alte masini din generatia ei (Suzuki).
Exista chimicale, dar trebuie dusa la service pe elevator, curatata foarte bine pe dedesubt (turbojet, perii de sarma), apoi aplicate chimicalele (acid fosforic), dupa care slefuit fin, degresat, grunduit 2-3 maini, si vopsea de protectie pentru podea (antifon).
Daca gasesti rugina pe imbinari, le cureti pana la luciu metalic, iar dupa ce aplici grundul, dai mastic pensulabil acolo, apoi antifonul.
Sa nu dai antifon fara sa se curete perfect podeaua, altfel mai rau faci. Antifonul izoleaza ca o punga vidata. Daca in momentul in care izolezi, pe caroseria ta sunt urme de rugina cu pamant umed, aia lucreaza mai a dreacu, sub antifon, iar peste 5 ani ai masina mai varza decat daca o lăsai neantifonata, sa respire.
Grija si la antifon, nu cumpara cauciucat la galeata, ca ala e smoala curata, nu lasa caroseria sa respire. Cauta ceva mai poros, fara cauciuc.
Mulțumesc frumos! Există în România sau altă țară așa loc unde îți fac toate astea la mașina?
Eu fac toate astea intr-un garaj aproape improvizat. Deci, fara probleme.
Service-urile cam sar peste curatarea in amanunt, si tratarea cu acid fosforic, asa ca iti recomand un tinichigiu care lucreaza in particular, la el acasa, si face cu rabdare fiecare lucrare. Ies mult mai ok decat in service, pentru ca in service e graba foarte mare, iar meseriasii nu pun "suflet", lucreaza doar pe salariu, si li se cere cantitate, nu calitate.
Am lucrat in service, de aia nu recomand. Poti gasi si service bun, dar nu poti sti sigur. Cu meseriasii particulari negociezi mai usor, vorbesti direct cu meseriasul, ii spui ce vrei. In service vorbesti cu unul, lucrarea o face altul, si se merge dupa metodele stabilite de administratorul de service, care uneori e un fost zugrav care s-a gandit ca e misto sa ai service pe fonduri europene.
Dacă cumpăr toate astea și merg la salon de vopsire ( sau unde ziceți că e mai bine de mers? ) o poate face exact cum zic eu? Ce "chimicale" utilizați și socotiți ca sunt mai bune?
Vopsitoriile serioase nu prea accepta materialele cumparate de client. Folosesc materiale in care au ei incredere, ca sa ofere garantie lucrarii.
Eu folosesc solutii cu acid fosforic pentru ca sunt ieftine si eficiente, cel mai ok mi se pare Evipass.
Dar exista si solutii superioare acestuia, cum ar fi Fertan. Produsele astea trebuie aplicate pe tabla curatata mecanic pana la luciu, apoi lasate macar 12 ore pentru reactia completa. Folosirea necorespunzatoare duce la reactii in straturile de grund si antifon ce vor urma, de asta service-urile autorizate nu se complica cu asa ceva.
Cautati un vopsitor de cartier cu recomandari bune, in service se face treaba repede, scump si nu neaparat de calitate.
Chrysstian întreabă:
DodyyBosss întreabă:
Chrysstian întreabă: