Eu am prins o masina de 170 cp dupa ce am inceput munca pe tir. Fara vechime merge o masina ieftina
E periculoasa propulsia pentru un incepator in functie de cat de zmeu se crede incepatorul. S ar putea ca prima iarna sa fie grea
Zmeu nu sunt. Nu sunt adeptul vitezei. Ma intereseaza doar pe reprize, intr-o depasire, doua.
RWD nu e deloc periculor.
BMW e pericolul.
Au talentul de a face masinile foarte 'jucause', in sensul ca pe unde treci cu 80 cu Loganul, derapeaza BMW-ul din senin la 60. Ca era oleaca ud, domne!
Am avut o 'locomotiva' Mercedes W124, la fel de RWD ca si BMW, dar era mai sigura decat multe masini cu tractiune fata. Intram in curbe ca un dobitoc, fluierau cauciucurile, dar niciodata nu mi-a derapat.
BMW-ul nu doar ca derapeaza, dar e gandit atat de "bine" la capitolul aderenta, ca iarna nu reusesti sa pleci cu el de pe loc, de multe ori.
Ocoleste BMW-ul daca nu esti semintar de Carrefour, dar propulsia in sine nu e o problema pentru incepatori, decat in conditii grele de iarna (cand oricum au probleme si cei cu FWD).
Din cate am inteles, 120d are distributia greutatii 50/50. Sau 49/51. Am un prieten cu 320d e5 2008, luna a9a, 177cai, si nu i-a facut nici-o "schema" pana acum in curbe, si este agresiv la volan.
Propulsie adica ce anume stii? Se vede ca esti praf, mai si semnalizezi, probabil sa te vada tot poporu cat de "tufa "esti
Ce sa te mai limitezi la c e anume? si asa esti tu limitata de tot. Vorba cuiva de pe aici majoritatea de la tine din catun voiai sa zici Tu stii cei aia propulsie? Ce parere avem? Esti praf, cam asta e parerea generala
Bine, ramai tu la loganu' tau cu "tractiune spate".
Nu, nu este prea mult, este adevarat ce se zvoneste despre tractiunea spate dar nu e "chiar asa grav" pentru ca majoritatea tind sa exagereze, mai ales cei ce au tractiune spate care fac asta oentru a se lauda ca ei sunt "soferi", cumpsra-ti ce madina iti doresti!
Condu prudent!
Tractiunea spate era ceva rau inainte, cand nu erau sisteme de control mecanice si electronice, sau era dar nu atat de avansate, acum vorbim de un 120d, care are pe el sisteme de siguranta destul de avansate, deci poti sa mergi si pe tractiune spate, intr'adevar, ramane problema cu iarna, dar acolo iti trebuie cauciucuri bune si atentie, eu consider ca e mai bine ca incepator sa incepi cu tractiune spate, te avantajeaza, mai ales daca dupa cativa ani treci pe fata.
Frate îți zic eu, mai bine îți iei o mașinã pe tracțiune fațã și economã, pânã prinzi experiențã mãcar 2 ani, dupã te poți avansa la un bmw 320d din, 2000 -2005, e cel mai bine îți spun din propria experiențã de ce?, o sã afli și singur nu e nevoie de explicați, dar dacã tu vrei sã te dai jmeker cu bmw-ul tãu și sã ajungi doar cu jumãtate de mașinã acasã e treaba ta.
Nu vreau sa ma dau jmekee. Doar ca imi place masina pe reprize, si interiorul.
Valyasdfg întreabă: