La o spalatorie auto, un furtun de stropit flori, o galeata de apa sau cand ploua, cu o perie /burete.
Eu nu ți-aș recomanda spălătorie auto. Doar în cazurile excepționale, când ai prea mult noroi pe bicicletă. Însă la spălătorie auto ( cea cu fise), pot sa ruginească piese de pe bicicletă ( foi, lanț, pinioane). Asta daca nu cumva iei cu tine toate cele necesare pentru a șterge imediat apa de pe bicicletă, apa de pe foi, lanț, etc.
In rest poate un prieten care locuiește la curte, acolo poți spala bicicleta lejer. Nu e nevoie de furtun, măcar de o găleată si cu ea aduci apa.
Merge și la anumite ateliere de biciclete care curătă tot inclusiv pinioane, lanț prin demontat. Nu prea merita, după opinia mea. La mine în oraș doar o curățare de pinioane ( cu demontat) costa 100 RON. De banii ăștia cumpăr un lanț nou, iar curățarea o fac acasă, fără demontat.
În rest cea mai ieftină opțiune pe care o ai tu ( pentru cadru ma refer)
- șervețele umede, de alea pentru fundul la bebeluș :)) amuzant, însă sa știi ca va curăta cadrul bine de praf. La treburi serioase, noroi etc, mergi la spălătorie. Recomand șervețele umede din LIDL - 4 lei pachet de 72 bucăți.
-mai exista si opțiunea a doua https://www.decathlon.ro/p/spray-curatare-bicicleta/_/R-p-11493
Pulverizezi pe cadru, o cârpă curata, cureți și o zi buna.
Pentru lanț, foi și pinioane cam dificil băiatul meu pentru ca vei face balta de mizerie pe jos. Asta daca nu cumva te pricepi la demontat si curățat pinioane și lanț în recipiente cu degresanți, motorină sau alți solvenți ( ce se mai folosesc). Alți bicicliști am auzit ca își curăță pinioanele în Coca-Cola ( cam nebunește suna asta, chiar nu am testat).
Pentru pinioane eu recomand acest spray
https://www.decathlon.ro/......R-p-308951
Mergi in parc undeva si cu bicicleta sprijinita undeva ( sau poate ai cric), pulverizează la pinioane. Va curata cât de cât. Apoi pe o cârpă ceva, un șervețel de nas, prosop de bucătărie pe care iei la tine, pulverizează niște degresant apoi cureți și lanțul cu acel șervețel înmuiat în degresant. Nu pulveriza direct pe lanț pentru ca, dacă ti-a ajuns degresant la monobloc, posibil sa înceapă sa facă urat după o perioada.
Ce este acela monobloc? Nu contează! Doar fă asa cum zic eu.
Așa procedam eu la început. Acum am alta procedura de curățare (nu o mai înșir pentru ca oricum nu îți ajuta). In rest spor la treabă.
LSebastian întreabă: