anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde se gaseste cea mai buna motorina de performanta?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Vezi pe la pompele de alimentare cunoscute: Petrom, Rompetrom, OMV etc ce motorina are cea mai mare cifra cetanica si care e cea mai scumpa, dar performanta si motorina nu prea sunt prietene, nu vorbim de benzina cu etanol, instalatii de etanol sau metanol unde cifra octanica poate sari de 120 CO, vorbim de motorina care din punct de vedere structural si chimic e uleioasa, falsa premisa introdusa de nemti pe a lor masini puternice turbo-diesel, bi-turbo etc au creat si caroserii sport pentru acele masini desi in final sunt un kitch,un fel de papamobil cu zorzoane cu sunet sport doar cand ii pui difuzoare si emisii masluite din ECU, din toata istoria omenirii sportivitate a insemnat masina pe benzina! Nu are rost sa fac aici si sa desfac teorii, sunt masini pe benzina carora daca le dai jos turbina si mergi cu ele ca un motor aspirat sunt cu mult mai puternice decat aceeasi masina cu aceeasi cilindree de pe care dai jos turbina la diesel, deci benzina inseamna performanta nu motorina. Acum ca unii confunda si baga in aceeasi oala masini bit-turbo diesel vs masini turbo benzina e altceva, dar cilindree pe cilindree si pe aceeasi CP, benzina e in fata, asta pentru cei care stiu si pricep se datoreaza si curbei cuplului la benzinare cat si a altor chestii mai ingineresti.
Din punctul meu de vedere motorina nu e pentru performanta, asta nu inseamna ca nu gasesti o motorina mai buna si un sortiment mai ieftin!
Cum spuneau foarte multi si aici, motorina e facuta pentru drumuri lungi si navete, daca o ingrijesti are un motor cu viata lunga, mult mai lunga ca acelasi motor dar pe benzina.
In afara de motoarele non-turbo pe benzina care tin multisori km, motoarele turbo pe benzina nu tin deloc aproapiat de km turbo-diesel, de aceeas se vand in stare de functionare masini second-hand si cu peste 600k km pe diesel, fara sa fi schimbat internele acelor motoare, la acel nr. de km un benzinar sigur a fost deja segmentat complet.
Deci are si motorina avantajele ei, dar eu performanta o vad prin cat de mult urca in ture o masina (RPM), cat de repede ajunge 0-100 km/h, cat de repede se descurca pe anumite circuite etc tu cum definesti performanta unei masini dar a unui combustibil folosit?

0 răspunsuri: