anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unii dintre voi ați auzit probabil de site-ul Carvertical (nu, nu îi fac reclamă). Introduci codul unei anumite mașini pe acel site și îți spune dacă acea mașină a fost accidentată, furată sau taxi.
Ei bine, ce nu înțeleg eu: cine introduce datele acelei mașini pe acel site? Fostul proprietar? Poliția?
Spuneți-mi care e procedura.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Datele care apar acolo sunt cam astea:
1. Interventiile din unele service-uri, mai ales reprezentante; apare kilometrajul si data
2. Inspectiile tehnice periodice obligatorii, din nou se trece kilometrajul si data
3. Evaluarile facute de asigurari, in cazul unui accident (poze si estimare costuri reparatie)
4. Anunturi mai vechi ale aceluiasi autoturism, de pe anumite site-uri; mai rar apare asta in raport, dar daca apare, vezi poze si pretul cerut
5. Diferite facturi/taxe achitate de-a lungul timpului la masina respectiva, cum ar fi un TVA sau o taxa de import; uneori site-ul interpreteaza gresit aceste informatii, si afiseaza ca daune...
6. Daca masina a fost data in urmarire pe undeva, sau pusa sub sechestru, poate aparea la raport, la rubrica "furt", fiind vorba de o baza de date destul de publica.

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ori de cate ori mergi cu masina la reprezentanta pentru o reparație sau pur si aimplu pentru revizie, aceste intervenții se trec in caietul de service pe care ar trebui sa il ai in bord, precum si intr-unul virtual, o baza de date on-line.
Aceasta este principala sursa, apoi RAR (si organismele similare din strainatate), dosarele companiilor de asigurari si mai rar diverse alte surse.

| VoidEternal a răspuns:

Service-urile, reprezentanțele. In momentul in care se face un deviz pentru o reparație, el este asociat cu vin-ul mașinii. Mă rog, in teorie. Mai ales in Romania multe reparatii se fac la negru.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Carvertical are intelegeri si contracte cu diferite baze de date din diferite tari. Astfel se iau datele automat de pe toate acele baze de date la carvertical. De exemplu eu am bagat un seria 1 ce l-am dus personal la RAR pe carvertical. Mi-o dat atat informatii despre km din Germania cat si din ziua in care am fost eu cu el la RAR. Cules acesta de date se face automat, nu e nimeni ce scrie datele manual pe carvertical. Evident, probabil este o echipa ce o facut site ce se ocupa cu scrierea programului si codului ce aduna aceste date automat. Bafta!