Toate piesele sunt atasate, linisteste-te e doar un surub!
Daca nu se gaseste fa comanda la un servis auto, nu ar trebui sa fie prea scump!
Eu stiam ca "surubul" acela in care se infileteaza filtrul de ulei face parte din blocul motor si nu se poate scoate de acolo pentru ca tot blocul motor e piesa!
Daca nu il gasesti la dezmbembrari, cea mai sigura varianta este sa mergi la o reprezentanta cu talonul masinii. La orice reprezentanta Fiat poti comanda absolut orice piesa. Dar vorba lui Alien, acel surub nu ar fi normal sa se scoata de acolo, tare ma tem sa nu fi fost doar un adaptor pentru un filtru care nu se potrivea.
Oricum, din intamplarea asta atat tu cat si prietenul ar trebui sa va invatati lectia. Sa stiti de acum ca o simpla copie a talonului este absolut suficienta pentru orice magazin de piese auto atunci cand vrei sa cumperi ceva, cu atat mai mult cand este vorba de niste consumabile. Nu trebuie sa te apuci sa demontezi motorul pentru a cumpara un filtru.
Mergi la un atelier FIAT si cu siguranta gasesti. Eu am surubul respectiv, dar sunt in Germania, (am un motor de Punto, care imi ia loc degeaba in magazie) daca vi la mine ti-l dau cu placere.
Daca toate piesele s-ar cumpara dupa masura si nu dupa coduri! (cum ar fi sa te duci cu chiuloasa la magazin pentru niste amarate de simeringuri?)