Vezi tu, pentru obtinerea cantitatilor imense de combustibil din recolte agricole ar trebui cultivat pe probabil 50-70% din actualul teren agricol doar astel de recolte. Si atunci ce mai facem cu alimentele? Facem foamea ca sa avem combustibil bio? Nu cred.
Energia electrica e mai usor de obtinut si e si nepoluanta, de aia asta e directia de urmat.
Pe langa toate astea momentan mai sunt si interesele companiilor petroliere
Marile interese mondiale, ce pot sa spun mai mult! Dar daca ar fi numai tehnologia mainilor electrice, doar ca mai sunt si alt fel de tehnologii nepoluante cum ar fi free-energy ( energie libera), masina pe apa (hidrogen) si ar mai fi multe! De exemplu oamenii care au masini diesel pana in anul 2003 ( cred ) pot folosi 50 % motorina si 50% ulei de mancare si merge! Primul motor facut de Diesel mergea cu ulei de rapita! Inventatorul genial Nicola Tesla a fost redus la tacere din cauza inventiilor sale free-energy de la el vine acest concept! Daca esti interesat de aceste tehnologi, fundatia Keshe, cu sediul in Ninove, Belgia! Ei detin tehnologii revolutionare, te las pe tine sa cauti despre ei daca esti interesat!
Pentru ca masinile electrice sunt cu mult mai performante ca masinile care functioneaza cu combustibil Biodiesel si au un randament mult mai bun. Nu mai vorbim de zgomotul motorului...
In plus, ai idee pe ce suprafata s-ar intinde culturile de biocombustibil? N-am mai avea loc sa facem agricultura care ne asigura hrana.
Da, corect ce ati spus. Dar sa nu exageram nu cred ca, culturile de rapita ar fi imense si noi nu am avea ce manca. Daca lucrul este facut cu cap s-ar gasi si solutii foarte eficiente si pentru culturile de grau, porumb floarea soarelui dar si pentru directia asta a cultivarii si producerii energiei biodiesel. Din cate stiu toata suprafata agricola a Romaniei ar putea hrani 82 de milioane de oameni. Deci? Daca ne uitam la tari cu intinderi agricole mari, ar putea fi o chestie interesanta cu culturile de rapita pentru combustibil Bio. Acum desigur parerile sunt impartite.
Pe de alta parte, vorbind despre energia electrica, poate peste 10 sau 20 de ani vom putea incarca masina si prin Wireless prin parcari sau oriunde am merge daca ar fi wireless cu acoperire larga astfel incat bateria sa nu se descarce niciodata sau foarte rar. In orice caz bateriile Lithium Ion sunt bune dar sunt cu dus si intors au totusi limitarile lor. Nu poti incarca o baterie in 10 minute. Ar fi perfect in 5 ani de acum incolo sa putem incarca bateria masinii in 10 minute maxim si fara sa se strice. M-as mira si as aprecia in acelasi timp evolutia tehnologica.
Sunt oameni care nu doresc acest lucru - anume cei care primesc bani din vanzarile petrolului. Nu ar mai castiga nimic.
anonim_4396 întreabă:
Stanmariusvasile întreabă: