| Delocimportant a întrebat:

Va rog, lamuriti-ma si pe mine (dar numai cei care chiar va pricepeti): vreau sa imi cumpar o masina (prima mea masina), si m-ar tenta o masina Smart. Cumva la aceste masini trebuie schimbat motorul dupa un anumit numar de km parcursi, cam dupa 100.000? Parca asa am citit undeva. E adevarat? Daca da, de ce? De ce e asa la aceasta masina? Multumesc mult.

7 răspunsuri:
| UNHleaSHD a răspuns:

Smart e automat. Smart nu are doar o motorizare.

| Delocimportant explică (pentru UNHleaSHD):

Adica in ce sens e automat, la cutia de viteze te referi sau?

| Bacalov a răspuns:

Salut.
Cred ca motorul oricarei masini intretinute merge fara probleme 200.000, mai ales daca tinem cont ca toate masinile aduse in tara "tinute in garaj la o batranica din Germania" au km resetati inainte de a fi vandute.
Ti-as recomanda o masina relativ tanara 5-7ani, cu o carte service sau o verificare a sasiului, fie ca e sau nu motorizata de Mercedes - garantat vei avea mai putine probleme, consum mai bun, taxa mai mica, etc.

| MariusF23 a răspuns:

Pentru ca astia de la benz, cand au proiectat smartul, nu s-au gandit ca jumatatea aia de motor de 0.6l o sa se chinuie de o sa-i sara pistoanele prin capota. Dar daca masina a fost intretinuta exemplar, si nu a fost forjata, motorul tine garantat 200. 000km. Vorbim totusi de Mercedes.

| Delocimportant explică (pentru MariusF23):

Si cat costa inlocuirea motorului, cand va fi cazul?

| MariusF23 a răspuns (pentru Delocimportant):

Mai bine cumperi alt smart decat sa schimbi motorul. cam vreo 1200euro te ajunge fara montaj.

| RB26DETT a răspuns (pentru MariusF23):

Un smart fortwo are 805 kg din cate vad si motorul de 0.6l dupa ce ca este foarte mic astia de la Mercedes i-au pus turbo! Si te intrebi de ce nu tine :))
O dacia solenza care are cam tot atatea kg, impresionant, nu? si macar dacia solenza vine cu 1. 4mpi si 1.9D, ambele aspirate daca nu gresesc! Si totusi tatal meu a avut o solenza si a trecut de 350 000 km si masina mergea ca noua cu toate ca o fugarea toata ziua. 0.6 mi se pare mult prea mic pentru o asemenea masina! 45 de cai dar abia se descurca 75, unde mai pui ca are si tractiune spate :-j http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=14875. Consumul este micut dar nu se merita sa-ti iei un smart, daca ai peste 1.80 m inaltime conduci din portbagaj!