Adica in ce sens e automat, la cutia de viteze te referi sau?
Salut.
Cred ca motorul oricarei masini intretinute merge fara probleme 200.000, mai ales daca tinem cont ca toate masinile aduse in tara "tinute in garaj la o batranica din Germania" au km resetati inainte de a fi vandute.
Ti-as recomanda o masina relativ tanara 5-7ani, cu o carte service sau o verificare a sasiului, fie ca e sau nu motorizata de Mercedes - garantat vei avea mai putine probleme, consum mai bun, taxa mai mica, etc.
Pentru ca astia de la benz, cand au proiectat smartul, nu s-au gandit ca jumatatea aia de motor de 0.6l o sa se chinuie de o sa-i sara pistoanele prin capota. Dar daca masina a fost intretinuta exemplar, si nu a fost forjata, motorul tine garantat 200. 000km. Vorbim totusi de Mercedes.
Si cat costa inlocuirea motorului, cand va fi cazul?
Mai bine cumperi alt smart decat sa schimbi motorul. cam vreo 1200euro te ajunge fara montaj.
Un smart fortwo are 805 kg din cate vad si motorul de 0.6l dupa ce ca este foarte mic astia de la Mercedes i-au pus turbo! Si te intrebi de ce nu tine :))
O dacia solenza care are cam tot atatea kg, impresionant, nu? si macar dacia solenza vine cu 1. 4mpi si 1.9D, ambele aspirate daca nu gresesc! Si totusi tatal meu a avut o solenza si a trecut de 350 000 km si masina mergea ca noua cu toate ca o fugarea toata ziua. 0.6 mi se pare mult prea mic pentru o asemenea masina! 45 de cai dar abia se descurca 75, unde mai pui ca are si tractiune spate :-j http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=14875. Consumul este micut dar nu se merita sa-ti iei un smart, daca ai peste 1.80 m inaltime conduci din portbagaj!
Stanmariusvasile întreabă: