| Vlad333 a întrebat:

Va salut cu respect! Am si eu o mare nelamurire si poate e cineva sa ma lumineze. Am schimbat recent statia si subwooferul pe masina, mai exact o statie CRUNCH GPX500.2 care scoate 75w rms pe canal si 250w rms in punte, ambele pe 4 ohm si un subwoofer Hifonics TS300R DE 400W rms la 4 ohm. Nu sunt multumit de puterea bassului. Am reglat statia in toate modurile posibile. Am un prieten care are pe masina aceeasi statie de la CRUNCH doar ca e modelul 600.2 care scoate 85w rms pe canal la 4 ohm si un subwoofer de la CRUNCH de 350w rms la 4 ohm.Aici vine intrebarea mea, de ce pe masina mea nu suna bassul tare deloc dar pe masina prietenului meu suna extrem de tare si profund desi e o diferenta de 10w rms intre statii? Mentionez ca am setat statia identic ca statia de pe masina prietenului meu.E posibil sa fie o problema si spatiul din interior? Eu am un Opel Insignia break si masina prietenului meu e un Audi a3, deci e ceva diferenta de spatiu.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si trebuia sa repeti iar intrebarea? Intrebarile repetitive nu sunt acceptate pe TPU.
Ți s-a raspuns la celelalte două.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rind pe masina nu ai nevoie de asa ceva, iar in al doilea rind schimba si casetofonul ca din cauza lui nu reda bassul, are casetofonul auto piese arse. Cumpăra ti un cd player nou nout si vei vedea diferenta.

Bula
| Bula a răspuns:

75W RMS inseamna 7.5W electric (puterea electrica de esire al statiei.
O asemenea putere este suficienta in masina pentru difuzoarele normale, dar pentru subwoofer (basi) trebuie sa ai putere de minim 2 ori mai mare decat suma puterilor pe ambele canale principale.
Poti flosi pentru basi o statie suplimentara de 20-25W electric (200-250W RMS), inca suportate de subwooferul (de 400W RMS).