| Rainner a întrebat:

Vă salut!
De mic copil am fost pasionat de Atv-uri și motoare.
În prezent am 24 de ani.
Și m-am hotărât să-mi împlinesc visul din copilărie, mai exact să-mi cumpăr un Atv sau motor.
Ideea este că nu stiu ce să aleg, mie personal îmi plac amândouă însă ideile mele se cam bat cap in cap.
Mă gândesc că dacă-mi i-au motor, riscul de a pății ceva este mult mai mare și pe deoparte mă gândesc că dacă-mi i-au atv, este mai sigur decât motorul dar n-am aceeasi senzatie.
Ce parere aveti?

3 răspunsuri:
| AlexSM86 a răspuns:

Riscuri vor exista intotdeauna, in special pe sosea, fie ca vrei sa pilotezi o motocicleta sau sa conduci un atv. Totusi, riscurile pe sosea cred exponential cu teribilismul si nevoia inutila de adrenalina. Daca stii ca, in cazul in care ai avea motor si ai iesi cu el pe sosea, te mananca in c*r si nu te poti abtine, mai bine amana achizitionarea unui motor. Pentru off-road, iti poti achizitiona un enduro sau supermoto si le duci pe platforma pana unde vrei sa te bucuri de ele ca sa eviti riscurile crescute de pe sosea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

De acord cu prima parte, motorul este foarte periculos. La noi in tara ai surprize si in asfalt, si soferi indisciplinati, si aglomeratie pe o infrastructura subdimensionata.
Insa alegerea eu zic ca se face in primul rand dupa conditii:
-motorul merge in orice zona, dar ai nevoie de vreme buna (cel putin uscata) pentru a-l folosi.
-ATV-ul nu prea e folosibil in orasele mari si nici pe teren drept, in schimb te poti folosi de el atat vara, cat si iarna. E chiar distractiv sa il scoti pe zapada, presupunand ca iei unul orientat catre offroad, si nu "de fuga".
Mai interesant decat ATV-ul mi se par buggy-urile, ca pot fi folosite si in oras, si pe camp. Dar iarna ingheti in el. Pe ATV te mai ridici in picioare, te incalzesti tinandu-te pe el, insa in buggy stai aproape nemiscat, simti frigul mult mai tare.
Eu personal mi-as fi luat ATV pentru ca stau la munte, dar preturile de 3000-4000 de euro pe unul decent, ma descurajeaza. In bugetul ala prefer sa cumpar un Duster sau un Vitara mai vechi, ca fac aproximativ aceeasi treaba, iar in plus stau in confort si ceva siguranta.

| comanantonio17 a răspuns:

Cel mai important este să ai grijă cum conduci. Doamne ajută!