| cristi202 a întrebat:

Vad tot mai des pe strada motocultoare care au atasate remorci la ele si sunt folosite pentru transport. Intrebarea mea este: odata ce motorul lor are ceva capacitate (mai mare decit a unui scuter, desigur), legal ai nevoie de carnet pentru a merge cu un motocultor pe drumurile publice?

6 răspunsuri:
| angel74dm a răspuns:

Astea sunt băgate la vehicule agricole.
Citez: "tractor monoax sau motocultor - tractor fără mecanism de direcţie, a cărui viteză maximă, prin construcţie, nu depăşeşte 25 km/h; el poate fi susţinut şi condus de un conducător pedestru sau poate fi dotat cu un carucior ori o remorcă prevăzută cu scaun pentru conducător, fără însă a se depaşi o masă totală maximă autorizată de 2, 5 tone, inclusiv masa motocultorului"

| cristi202 explică (pentru angel74dm):

Deci sa inteleg ca nu e nevoie de carnet pentru un motocultor pe drumurile publice?

| Bortos_Leonard_Adrian_1998 a răspuns (pentru angel74dm):

Ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns am un motocultor diesel asemanator cu ruris ksd 1001 doar ca este italienesc am remorca care este dotata cu o punte si pot sal folosesc 4x4 nu trebuie permis dar subliniez ca directia este facuta din fabrica cu volan si caseta de directie pentru a facilita la condus si daca nu necesita permisa. necesita oare sa ai peste 18 ani? va rog dati-mi un raspuns deoarece eu am 17 puterea motorului este de 15 cp

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Orice vehicol cu motor este obligatoriu sa fie inmatriculat. Cum un vehicol inmatriculat nu poate fi condus fara permis. Se pare, insa, ca politistii mai inchid ochii.

| Mazilu_Marin_1950 a răspuns:

Nu ba prostule