Dacia Logan. Un Astra din 95 valoreaza cca. 1500 euro, adica mai putin de jumatate decat cel mai vechi logan troaca. In plus full fara aer conditionat nu prea exista, sunt convins ca ii lipsesc o gramada de alte dotari disponibile la momentul fabricarii acelei masini. Verifica de exemplu cate din urmatoarele dotari le are: ESP, trapa electrica, geamuri electrice spate, faruri reglabile electric, instalatie spalare faruri, oglinzi incalzite si reglabile electric, cd-player cu cd-changer, scaune reglabile electric, tapiterie piele, volan piele cu comenzi. Sunt convins ca nu are mai mult de doua din aceste optiuni, desi m-am limitat la dotari de bun simt, nu la "avioane". Dar samsarii au balacarit atat de mult acest "full option", incat orice masina cu geamuri electrice fata, ABS si casetofon se incadreaza in aceasta categorie.
Eu am zis CIRCA 1500 euro, normal ca valoarea de piata depinde de foarte multe aspecte si nu se poate estima pe baza a trei cuvinte. Avand insa in vedere anul fabricatiei si numarul de km, sunt convins ca pretul ei nu este departe de suma avansata de mine. Te inseli insa cand spui ca mai mult de atat are doar Audi si Mercedes. Nu intru in detalii, mentionez doar ca am un Opel din acelasi an, cu mai multe dotari, departe de a fi full option. Iar ESP-ul, ca de altfel toate dotarile insirate de mine in raspunsul anterior, era disponibil in 1995 pe Astra. Ba mai mai mult, s-ar putea sa constati ca si a ta are deja instalatia electrica pentru instalarea acestuia, dupa vechiul obicei Opel.
Nu contest faptul ca Loganul fara optiuni nu are nici macar servo, cu atat mai mult cu cat la export pleaca multe masini care nu au in dotare nici macar capace de roti, ci jante argintii cu niste capacele pentru prezoane. Nici nu imi place sa fac comparatii intre masini radical diferite, de aceea am preferat criteriul matematic, obiectiv: valoarea de piata. Chiar fiind full option si chiar primind un pret foarte bun pe un Opel din 95, valoarea lui ramane sub jumatate din valoarea Loganului.
Pai Opelul nu este full option. Iar 236. 000 km inseamna ca masina a mers. Iar Loganul merita mai bine decat opelul. Pentru ca este mai nou. Daca opelul avea 136. 000 merita dar cu 236000 nu prea merita cumparata.
Eu aleg Opel, dacă are deja 236000 Km înseamnă că mai poate circula, Loganul cred că nu o să ajungă nici la 100000 km şi o să fie rablă numai bună de remat.
Sal! eu zic ca e mai bun opelul(am unu' din 95 full) pentru ca e masina nemteasca... loganu' mai ales "chel" se buleste... oricum are si demaraju' prost si ar mai fi multe de mentionat.PaPa
Pentru ''regis'':
Eu zic ca Opelul meu valoreaza mai mult de 1500 de euro pentru.ca este diesel cu turbo(fratele meu a dat-o cu 1500 si era benz.,'92, faruri el.si servo), si ''full fara a. c.'' la ea inseamna:ABS, airbaguri, faruri el., trapa el. din fabr., geamuri el., oglinzi el.si incalzite.Si la anul ei(ca optiuni disponibile din fabrica ma refer; in '95 Opel Astra F nu avea disponibil de ex.ESP)mai mult de atat are doar Audi si Mercedes. Ce sa mai zic de Cielo la care full inseamna AC si geamuri el. E totusi auto din 95. Loganul iese in 2010 fara servo...
CreaţaWsz întreabă: