| ___iAho a întrebat:

Voua care vi se pare o masina,, best buy" in bugetul de 5000 de euro? Sa fie calitativa, eleganta, confortabila...si frumoasa? Fara variante gen Logan, vreau ceva tineresc.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La 5000 euro varianta Logan e cea mai buna.

| ___iAho explică (pentru suntserios):

Posibil, nu te contrazic. Dar daca ar fi sa aleg Logan, as alege doar modelul cel nou, care imi place ca masina per total, dar nu se incadreaza in bugetul meu. Plus ca nu prea le apreciez motoarele, nu sunt tocmai ceea ce caut eu. Imi asum ca la orice masina SH pot aparea diferite costuri, dar macar daca o cumpar, sa am si placere sa o conduc.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In general, daca vrei sa te simti bine intr-o masina, nu prea te uiti spre hatchback-uri.
Tineresc = premium, iar la un buget de 5000e la achizitie, mai pregatesti backup de 3000e pentru service. Seria 3 de la BMW ar fi o varianta. Sau chiar 5-ul, dar nu cred ca te incadrezi la F10/F20, iar la motoarele 2.0d este o certitudine ca vei avea nevoie de aia 3000e pentru service, ca doar distributia sare de 1000 euro.
Ti-am mai recomandat Astra J, aia e din clasa compacta, o alegere foarte ok dpdv al raportului conditii/costuri, dar pentru un tanar independent e doar o conserva.
Masinile care m-au multumit pe mine au fost de clasa medie/premium, si includ aici Vectrele si un Mercedes W124.
Am incercat si un Passat, ala e mai prost decat Logan, si ma refer doar la confortul pe care (nu) il avea. Fiabilitatea sa zicem ca ar fi fost ghinionul meu, desi toti clientii si prietenii mei cu 1.9 TDI au acelasi "ghinion".

| ___iAho explică (pentru NoTurbinaNoGood):

In continuare iau in considerare Astra si Megane-ul, sunt primele pe lista mea, desi imi voi achizitiona masina abia anul viitor. Mai sunt modele, mai premium, A4 B7, E60 sau E90, dar ma gandesc ca in special la BMW-uri consumul si mai ales intretinerea m-ar cam "rupe" la buzunar. A4 B7 nu prea imi place, e destul de invechit, desi l-am vazut la multi tineri. La 5000 de euro am gasit si A4 B8, dar ma tem ca la pretul asta dau de o coaja de mai bag inca o data banii astia in masina.

| ___iAho explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Apropo, din clasa medie m-am mai gandit si la o Laguna 3, facelift, insa spuneau unii ca motorul de 1. 5dci pe Laguna nu e o combinatie prea fericita. Cica masina e "lesinata" si are un consum considerabil mai mare decat Megane-ul cu motorul respectiv, desi din cate am citit, Laguna e doar cu 40kg mai grea decat Megane. Iar un motor de 2. 0dci nu cred ca m-ar prea avantaja, avand in vedere ca as face drumuri multe cu masina dar destul de scurte, mai prind si o mica portiune de oras, si auzeam pe undeva ca se infunda enorm de repede DPF-ul la 2.0 diesel de la Renault. Probabil voi ramane la masinile din clasa compacta, Megane sau Astra J cum am precizat mai sus, dar voiam sa stiu daca exista si alte alternative la aceste doua modele din clasa medie/premium, mai tineresti, nu ma intereseaza neaparat performanta, cred ca mi-ar fi de ajuns tot ce e peste 100 de cai pentru inceput. Am gasit si un E90 316d, 116cp aproximativ, dar ideea de tractiune spate nu mă prea incanta, desi per total E90-ul imi place cel mai mult daca nu iau in considerare consumul, tractiunea spate si costurile de intretinere.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"best buy" e o masina noua, cu care nu vei avea probleme in urmatorii 5 ani.
Daca bugetul tau e de doar 5 000 euro, esti aproape de un Logan nou. Cu tichet Rabla si cu o rata mica, poti avea masina noua.
Altfel, la second hand, vei sta numai prin service cu ea si asta costa bani.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Tu probabil nu stii cu ce probleme se confrunta Loganul asta nou, pe care il laudati majoritatea de aici. Si probabil nu stiti cum se comporta un 0.9 cand faci 800km intr-o zi, prin Romania.
Nu toti suntem soricei de oras.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu intri in service primii 5 ani cu o masina noua, asta era ideea.
Este evident ca nu ai avut vreodata o masina noua.

| Mihai0101 a răspuns:

Ford focus.ww golf.renault megan.peugeot306 oricare din ele.citroen are ceva modele parca cactus dar nu cred ca te incadrezi in bani

| Arlekin a răspuns (pentru Mihai0101):

Scuze dar in acest pret nu ai decat masini folosite, poti incerca la dilerii preferati
recomand Toyota si Skoda...

| Arlekin a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=NwD2FtfsPNM

la acest pret nu ai decat masini folosite, poti incerca la dilerii preferati
recomand Toyota si Skoda...