Românii sunt (majoritatea) snobi și parveniți și vor atenție și validare din partea celorlalți: din partea vecinilor, familiei extinse, colegilor de muncă și din partea societății în general.
Ei vor să arate că sunt mai buni decât vecinul prin achiziționarea inutilă a unor mașini scumpe, pentru cumpărarea cărora care au făcut foamea ani buni sau pentru care devin sclavii băncilor pe viață.
În loc să reinvestească banii, românii își aruncă banii pe bunuri mobile sau imobile care nu le aduc niciun avantaj pe termen lung, ci doar griji și responsabilități în plus (nu mai vorbesc de costurile întreținerii unei mașini scumpe sau a oricărui alt obiect de lux - care e un moft și nu o necesitate).
Mi se pare mai dezgustator prostia unora care nu au bani de mancare sau mers la doctor, ori sa plateasca intretinerea la casa, dar se baga in datorii sa-i cumpere feciorului masina, ca sa nu fie ala vazut mai prost de alti vecini, desii fecioru este o putoare ordinara, care taie toata ziua frunza la caini la colt de strada, cu alti smecheri fara venituri.
De ce fac parintii sacrificii pentru o asemenea podoaba?
Aia care strang bani de masina noua, sunt oameni care muncesc pe rupte, de aceea nu-si permit sa o cumpere dintr-o data si economisesc multi ani, apreciind mai mult ca oricine un lucru cumparat prin sudoarea muncii lor.
Mi se pare că fiecare om are dreptul să-și cheltuiască cum vrea banii, atât timp cât i-a câștigat cinstit. Nu este nimic dezagreabil la un om care s-a chinuit 10 ani să adune bani ca să-și ia mașina la care a visat.
Dezagreabili sunt ăia care schimbă lamborghini-urile la trei luni dar nu au muncit o zi în viața lor.
Mi se pare dezagreabil faptul că oamenii în general nu au scopuri mărețe în viața și se mulțumesc cu foarte puțin, iar după faza asta îi auzi spunând :,, nu ai ce sa faci in tara asta, nu ai cum ". Nu cred că mașina era problema ci momentul in care îți cumperi mașina contează. Scopul ar fi sa facem multi bani și apoi să ne facem poftele, nu invers. Dar e un subiect mort oricum și dacă te deranjeaza chestia asta nu e ok. Fiecare om are creier, dar din păcate/fericire nu funcționează la fel de bine la toți. Degeaba te deranjează ceva și ai așteptări daca omul ăla nu e capabil să facă mai mult.