| Meganos a întrebat:

Vreau sa a-mi cumpar un renault megane dar sunt cam indecis varianta 1, 5 sau 1, 9 ca motor avantaje si dezavantaje antre ele.Ast.raspuns numai cine stie.

Răspuns Câştigător
| adryano_3550 a răspuns:

Avand in vedere cai o masina brek iti recomand 1. 9 gandeste ca mergi in vacanta 5 persoane plus bagaj de 1. 5 te rogi sa urce la deal, am avut cu motor mic si era nasol la deal abia depasean tirurile, de cand am luat 1995 dizel merge beton si nu-i diferenta mare la consum pentru ca 1, 5 se farteaza pe cand 1, 9 merge lejer eu cu 1, 9 pe autostrada la 3000 ture la motor prind 140 km la ora. numai bine te salut

3 răspunsuri:
| vigome a răspuns:

Cumpara-ti de 1, 9, desi eu nu sunt fan Renault. Cel de 1, 5 este, sa zic destul de puturos iar diferenta de consum nu se noteaza. Bun depinde si cum mergi cu oricare dintre ele, poti face consum mai mare cu un motor mai mic decit cu unul mai mare. Eu am avut un Megane de 1. 9 si in linii generale am fost multumit de el. Acum am Seat si sunt si mai multumit. Deci sfatul meu 1, 9 ca sa simti si tu ca mergi cu o masina si nu se noteaza diferent de consum, care este foarte mica. Nu fa prostia sa iei de 1, 5.

| vigome a răspuns:

Eu am o masina diesel de 150CP, motor de 1, 9 si am facut 3000 si ceva de Km cu o medie de cca 4, 3%, bine mergind la consum minim, cu acelasi motor am realizat la acelasi drum 5, 5% asta ca sa iti demonstrez ca are importanta cum mergi. Si acum inca o data sfatul meu de om care, zic eu ca ma pricep putin la masini, 1, 9 nu reprezinta o diferenta mare de pret si nici de consum. Cea de 1, 9 va merge mai relaxat si mai bine. Si pentru AlexBitza, sa stii ca masina care o am acum este a 6-a, asa ca lasa-ma cu diferenta de consum de citeva sute de grame la 1 0 0 KM. Am avut inclusiv megane de 1. 9, iar daca vrei vino tu cu orice masina de 1. 5 si daca vreau iti demonstrez ca a mea consuma mai putin si ajung si inaintea ta, in special pe drumuri grele, sau in panta.

| AlexBitza a răspuns:

Vigome nu ai dreptate, 1. 9 o sa fie si mai scump si consuma si mai mult deci 1. 5 e mai bun plus ca nu prea o sa simti diferenta mai ales daca masini este una de famile si nu o folosesti pentru liniute sau mai stiu eu ce.