Sigur ca este, eliberarea unei adeverinte simple nu dureaza mai mult decat cateva zile. In orice caz nu cumpara fara aceasta adeverinta, mai ales daca vanzatorul a spus ca taxa este nerecuperata.
Este obligatoriu ca vanzatorul sa ceara adeverinta de la ANAF si sa ti-o prezinte, nu cumpara fara aceasta adeverinta.
Din ce am mai citit dureaza pana se elibereaza chitanta de catre anaf. Ar trebui sa o scoata el in avans?
Poate s-o scoata si mai repede.
Intr.un oras precum Suceava, ai idee cat ar putea dura pana se elibereaza dovada asta? Eu am vorbit cu proprietarul ca azi sa depuna cererea. Este vreo sansa sa o aiba pana Marti?
Sigur ca este, eliberarea unei adeverinte simple nu dureaza mai mult decat cateva zile. In orice caz nu cumpara fara aceasta adeverinta, mai ales daca vanzatorul a spus ca taxa este nerecuperata.
Mergi tu cu proprietarul la ANAF, si depui o cerere formular pentru eliberarea adeverintei. Poti sa o completezi cu datele tale, ca sa o ridici tu. Astfel vei fi sigur ca taxa e nerecuperata, si nu e un fals, ceea ce iti da vanzatorul.
Adeverinta se poate scoate de cate ori vrei, de catre oricine are actele masinii.
Eu am scos la o masina de doua ori adeverinta, odata cand am cumparat-o, si inca odata, la 3 luni, ca sa o inmatriculez; atunci tin minte ca am trimis prietena sa o ridice, cateva ore mai tarziu. Nu stiu daca e normal sa o ridice oricine, aici e oras mic...
Multumesc pentru raspuns. Mi.am mai clarificat lucrurile.