| KR0N5TADT a întrebat:

Vreau să îi cumpăr soției un Clio 3, benzină, pentru alergătură intercity.
Din câte am citit pe forumuri, pare ceva bun de achiziționat. Ce plusuri și ce minusuri are? Apreciez orice răspuns strict la temă. O zi faină!

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu prea exista minusuri la Renault, decat ca nu sunt aratoase.
Partea tehnica e foarte buna la ele, piesele vin aproape toate originale, la pret de aftermarket.
Incearca 1.2 16V, e un motor foarte echilibrat si fiabil.

| Superior a răspuns:

Salut!
Cunosc aceasta masina.
Iti recomand neeparat motoare pe benzina, respectiv 1.2 8v sau 1.4 16v. Aceste motorizari sunt simple si foarte fiabile. Daca reusesti insa sa iei un 1.6, te faci cu o masina sport exceptionala (desi motorul nu impresioneaza pe hartie, greutatea mica a Clio III joaca un rol cheie).
In rest, costurile de intretinere sunt mici si dat fiind faptul ca o buna parte din ansamblele trenului de rulare sunt preluate de la Megane + greutatea redusa a masinii, obtii o durata mai mare de exploatare a acestora.
Trebuie verificate de rugina inainte de cumparare si de preferat sa iei una cat mai cheala ca si dotari (Renault sta prost la implementarea electricelor pe masini, a se vedea in special modelul Laguna II).
In rest, masina e draguta ca aspect si a fost construita sa tina cu buzunarele. Apropo, toate motoarele de pe ea suporta instalatie GPL (recomand, mai ales in aceste vremuri - GPL-ul polueaza mai putin ca benzina, e mai curat pentru motor si e si mai ieftin - singurul dezavantaj este puterea scazuta cam cu 5-10%).

| KR0N5TADT explică:

Mulțumesc, băieți. La un 1.2 mă gândeam și eu.