| Grigoriu_Robert_Marian_1993 a întrebat:

Vreau sa imi cumpar un VW Passat b5 say b6. Problema este ca va fi statuta 1 an cat sunt plecat in afara. E posbil sa se strice ceva major la ea in acest timp?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Crezi că peste un an nu vei mai găsi mașini de vânzare, sau de ce trebuie să o cumperi acum și să o lași un an să ruginească pe loc?

Dacă urmează să pleci un an, normal este să-ți golești frigiderul de mâncare, nu să-l aprovizionezi. Aceeași logică se aplică și mașinii.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu face nici un sens sa cumperi o masina si sa o pui la ruginit in curte, platind si service-ul si inregistrarea si degradarea, efectiv, scazandu-i valoarea.
masina nu-i ca vinul, sa-i creasca valoarea cu cat imbatarneste ci se depreciaza rapid.

| Grigoriu_Robert_Marian_1993 explică (pentru Violleta2022):

M-am gandit la Passat pentru ca are tabla galvanizata si nu rugineste. Acum nu stiu daca de oxideaza restul pieselor. Mersi

| Violleta2022 a răspuns (pentru Grigoriu_Robert_Marian_1993):

Chiar nu face nici un sens o asemena cumparatura, care iti poate fii furata si in veci nu o mai poti recupear, mai ales ca nu esti acasa.
Nu mai spun ca de o tii in garaj sau curte, tot se depreciaza.
Hai sa-ti dau un exemplu:
sa suneam ca azi ai cumparat masina cu 10.000 euro, peste 1 an de zile, chiar daca nu ai folosit-o deloc, valoarea ei este de 8000 euro.
Sfatul meu este sa pui banii aia la banca, ca-ti aduna intr-un an dobanda, iar cand revii acasa, iti cumperi ceva mai nou.

Sigur ca se ruginesc piese, se coc cabluri samd.

| siriusblack98 a răspuns:

Ceva major nu dar se ''mananca'' furtune,ruginesc pivoti, sistemul de actionare al franelor ceea ce poate face ca franele sa ramana blocate, cauciucurile s-ar putea sa nu le mai poti folosi deoarece se tocesc rau de tot pe o parte si se crapa, depuneri de mizerie pe injectoare de vreme ce nu se mai curata regulat cu alt carburant, in rest nimic grav.