In limbaj popular, "suje ulei de-ti bagi p* la!"
Si e si cam praf la putere motorul ala, consuma mult... Rateu tehnologic a la 'Volzvagan'. Dupa 1. 9TDI (care si alea le-au futat dupa 2001), nu prea am mai vazut motoare bune la ei, cum era pe vremuri, cand vedeai un Golf 1.6 TD printre dacii si strigai "uiti un volzvagan, wai! ci mashani... consumi shinshi la suti si marg tari wa".
Deci, cu tot respectul, decat sa-ti iei o troaca VW, mai bine iti cumperi alt Volvo, sau alta masina asemanatoare VW-ului, cum ar fi un Ford 1.6 diesel.
Oricum nu am de gand sa-mi iau un vw in schimul unui volvo sub nici o forma, am pus intrebarea deoarece am auzit destule chestii urate despre 2.0 TDI dar nici chiar asa, am cautat pe un forum despre 2.0 tdi si majoritatea spuneau : crapa turbina, se duc injectoarele foarte repede, crapa chiuloasa. totusi oamenii isi cumpara astfel de masini si le lauda, asta mi se pare ciudat, forumurile pline de reprosuri legate de vw dar pe strada toti barosani, multumiti de masina lor. Ceva ce nu voi intelege. Multumesc de raspuns.
Eu am ajuns la concluzia ca 80% din posesorii de Volkswagen nu se pricep la masini, dupa ani de soferie si masini avute.
Si eu am avut criza 'volzvagan' inainte de a lua permisul, imi doream Golf 3 cu orice pret. Din fericire, am avut ocazia sa ma plimb cu multe Opeluri (brandul pe care 'volzvaganarii' il scuipa cu **** in permanenta), apoi m-am urcat in Golfuri. Dezastru! Nu se compara un Golf 3 cu Astra F niciodata. Sunt masini facute sa reziste (ca o Dacie), dar nu sunt calculate deloc, nu poti conduce un VW din placere.
Stii vorba aia, fiecare isi lauda masina... Iar Vw-urile sunt cumparate mai mult de imagine, da bine sa ai asa ceva, pari gospodar, mai ales daca stai la tara, e bun de parcat la biserica duminica
Ce tare ai spus-o aici
"Stii vorba aia, fiecare isi lauda masina... Iar Vw-urile sunt cumparate mai mult de imagine, da bine sa ai asa ceva, pari gospodar, mai ales daca stai la tara, e bun de parcat la biserica duminica "
cam asa-i. o sa incerc si cu biserica, poate o sa agat mai usor
urmatoarea masina pe care o voi lua va fi o japoneza, pentru ca de astea nemtesti numa' numilii a mai ramas.
Depinde si de sat! Prin judetul Botosani de pilda, gospodarii adevarati au Opel Astra/Vectra din anii '90, vopsita cu vopsea de Dacii/tractoare. Se uita stramb la volzvagane. Mai la sud de ei, in alta zona cu sateni la fel de intelepti, si anume 'judetul' Făltișeni, daca ai Opel sau alta marca necunoscuta pentru ei esti prost, daca ai volzvagan esti smecher, daca ai bmw deja esti cunoscut. Pe la satele ardelene, daca n-ai Aro, caruta sau tractor, alaturi de un mertz ante '90 radiat fiscal, nu esti din familie buna. Iar lista poate continua.
Asa ca, ai grija la capra vecinului, sa nu-ti iei nici mai slabanoaga, da nici prea dolofana, ca dupa aia tot nu e bun.
Problemele comune ca la orice masina sant suspensiile, bucsele si orice e legat de directie pentru ca drumurile nu permit o viata buna unei masini, la mecanica sta bine in general
2.0 TDI PD este un motor cu foarte multe probleme pe care n-am timp sa le scriu aici fiindca ar insemna sa stau pana dimineata. Da si tu un sarci pe guagal si vezi.
2.0 TDI 140 de cp problema cu injectoarele si turbina, in schimb cel in 110 si 170 cp nu are probleme!
bafta!