Bună In majoritatea cazurilor atunci când te inscrii la scoala de soferi ii poti cere instructorului sa se ocupe el personal de fisa psihologica, cazier judiciar samd. La mine s-a ocupat instructorul de tot, adica de fisa medicala care confirma ca esti apt/ă pentru a conduce masina, de cazier judiciar si celelalte hârtii... Singura vizita care trebuie sa o faci tu personal e controlul la ochi unde poti sa-l faci la orice cabinet oftalmologic. Aici intri, te asezi pe un scaun si trebuie sa identifici cateva culori si litere dupa care medicul te declara aptă; dureaza vreo 3 minute toata treaba si te costa vreo 15 lei (eu atat am dat). Dupa aceea tot singură, trebuie sa mergi la o unitate CEC pentru a plăti TAXA DE PERMIS auto, care costa 84 de lei parcă, taxă care trebuie sa se afle in dosar atunci când mergi sa dai sala. Eu am facut scoala anul trecut, unde am platit si alte taxe care din 1 februarie anul asta au fost eliminate, de ex: Taxa de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, unde trebuia sa umbli pe la finante sa platesti 6 lei si altele, dar de care tu esti scutită acum...Cel mai bine stie instructorul de la școală tot ce trebuie sa faci, si majoritatea se ocupă ei personal de dosarele elevilor, mai ales cei care sunt particulari si chiar daca dai 100 de lei mai mult macar stii ca nu mai umbli o zi intreaga. Sper că te-am ajutat. Succes
Te inscrii la scoala de soferi, o termini, dai examenele si ai permisul.
Platesti in functie de scoala de soferi pe care o alegi... iar legat de licenta, nu ai nevoie de asa ceva daca esti un simplu sofer amator
Tot ceea ce trebuie sa inveti la perfectie si sa retii cu "sfintenie" este Legislatia rutiera, adica Legea Circulatiei sau altfel spus : ""Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentul de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice."" Doar atunci cand vei implini varsta de18 ani si vei reusi sa-ti insusesti, sa retii si cunosti la perfectie toate legile si regulile privind circulatia pe drumurile publice insa chiar mai bine decat "Tatal nostru", doar atunci te vei putea prezenta la examenul de obtinere a permisului de conducere. Spor la invatat!