Corect raspunsul anonim, mai putin primul punct, cu care nu sunt deloc de acord. Am apelat o data la aceasta solutie, nu mi s-a spus ca ar fi una provizorie si nici nu mi s-a parut astfel. Am circulat cu acea anvelopa pana la uzura completa, daca nu cumva o am si acum pe masina. Nu inteleg de ce spui ca bagand snurul rupi sarma, din moment ce acesta se introduce exact in gaura pe care o ai deja o in anvelopa.
O fi, nu zic, dat tot nu inteleg de ce cuiul doar distanteaza sarma in timp ce sula o rupe. Poate am avut norocul de a fi in cei 10%, dar am asistat la toata operatiunea, fiind prima data cand auzeam de aceasta metoda. Nu stiu cat de gros a fost cuiul si cat de gros a fost snurul, dar cu siguranta nu au facut o gaura de 9 mm in anvelopa mea. 9 mm e aproape un centimetru, as fi facut infarct pe loc daca vedeam asta.
In primul si in primul rand, ar trebui sa te documentezi ce face si cat de bun este fiecare dintre ele. Lasa accentul de pe partea financiara. Hai sa-ti explic, in mare, cum sta treaba :
1. Siretul, este o lucrare provizorie. Ai multe avantaje, dar cel mai mare dezavantaj, este ca in momentul in care ai bagat un snur intr-o anvelopa, ai rupt cordul de sarma al anvelopei, si deja ar trebui sa te interesezi cat costa o anvelopa
2. Acel "spray pene " ( Kit reparatie ) este de asemenea o lucrare provizorie, pentru maxim 100 km, si asta in cazul in care ai doar pori, nu cui
3. In final dar nu in cele din urma, tin sa te anunt ca peticul este o lucrare profesionala si definitiva ( depinde de mana si cunostintele meseriasului ). Nu exista riscul de a rupe cordul, de a deteriora anvelopa, de a zgaria janta ( vb de service roti, nu de nea gelu de la coltul strazii )
4. O lucrare intr-adevar profesionala, este asa zisa " ciuperca ". Este cea mai sigura si mai profesionala metoda de reparatie a unei anvelope. Nu ai nici un dezavantaj, doar avantaje, sau poate daca nu te tine buzunarul ca sa reechilibrezi roata, vinzi masina
Regis, hai sa-ti expic cum sta situatia. In 90% din cazuri, cuiul pe care strapunge cordul de otel al anvelopei, are pana in 6 mm, iar snurul are 9 mm. Inainte de a se introduce snurul, gaura se largeste cu un spiral, de 9 mm, care rupe cordul de otel pentru a putea baga snurul. In momentul in care intra un cui, cordul anvelopei, nu se rupe, doar se distanteza firele de otel, care permit un joc de pana la 6 mm. Cat despre anvelopa reparata cu aceasta modalitate, este asemenea unui om, care are cancer : in exterior arata foarte bine, iar in interior, totul este putred. Toate aceste lucruri, le spun din experienta practica.