Buna.Eu am folosit sapun artizanal pentru par o perioada, in prezent folosesc sampon solid (tot ca un sapun) luat din dm. Am tot vazut ca au adus de cativa ani, si am citit numai recenzii pozitive, plus ca e mai ieftin.
Cand spui sapun de casa la ce te referi mai exact? Fiindca daca vorbesti de ala unic, de pe timpuri, facut din grasime animala si alte minuni, universal pentru piele, par, catel, haine, covoare, purcel etc, atunci nu prea e ok.
In schimb sunt foarte multi antreprenori romani care si-au deschis afaceri cu astfel de produse de ingrijre.Samponul solid artizanal e unul dintre ele, fiindca pe langa aspectul dragut, are si ingrediente benefice pentru par, si e conceput in functie de nevoi: pentru tipul de par (uscat, gras, normal etc) sau pentru o afectiune a scalpului. Totusi, in ce priveste aspectul, cele mai wow raman clar sapunurile solide pentru maini, corp, etc. Samponul solid are de obicei forma clasica de calup, iar culoarea este data de ingredientele folosite, in special pudre din plante.
Folosesc metoda cu otet de vreo 13 ani.Cred ca in tot acest timp s-ar fi gasit persoane care sa ma traga de maneca fiindca put. Dar aparent nu am primit nicio plangere. Am folosit mereu doar foarte putin, adica 2-3 linguri la 3-5 litri de apa. Poti folosi un castron mai mare de inox sau de plastic si sa incerci cu 1 lingura la 2 litri. Eu imi pun intr-un lighean de plastic deoarece imi este mai usor sa masez si sa-mi scufund parul in acest fel timp de vreo 3 minute.De la o vreme n-am mai gasit de mere, facut de producatorul local, deci mi-am pus in plan sa-mi fac eu propriul otet din mere la vara, cand temperaturile favorizeaza fermentarea.
Parul devine matatos si mai usor de pieptanat, se regleaza ph-ul scalpului, plus ca si rezista mai mult intre spalari.Prin generala se ingrasa mereu dupa 2 zile, dar in prezent rezista foarte bine chiar 3-4 zile. Eu am folosit otetul inclusiv pentru haine, in loc de balsam, si din nou, nu miroase deloc urat. Hainele sunt moi, se simt asa cumva proaspat, curate, dar fara miros.E ca aerul ala rece de iarna, proaspat, dar nu prea il poti asocia cu nimic.
Mai mentionez ca am parul lung pana la fund, deci eu zic sa incerci, si daca nu iti place efectul, sau ai impresia ca mirosi urat, sa nu mai faci vreodata asa experimente. Repet, nu ai nimic de pierdut daca incerci, ba chiar sunt sigura ca vei avea o surpriza foarte placuta.
Pe vremuri se folosea ce aveai, dar nu cred ca era și nici nu e sănătos.
Cauta ingredientele săpunului de casa și după vezi dacă te afectează cu ceva.
Legat de oțet se mai fac limpeziri, nu e o problema asa mare.
Merge sapul de casa pentru spalarea parului.Cu ce crezi ca se splala bunicii nostri?
Otetul este pentru degresare si/sau pentru a inlatura urmele de sapun/ sampon! Se pune parti egale de apa si otet si se da pe par dupa clatire! Mirosul dispare in scurt timp1
Parti egale de apa si otet e extrem de mult si deloc necesar. Plus ca se iroseste otetul asa. 2-3 linguri sunt de ajuns, se simte si la mana cand dupa amestec apa devine mai putin dura si atunci inseamna ca e suficient si pentru par.
Maria Dragomiroiu se spala numai cu săpun de casa și are parul f lung. Și eu folosesc săpun de casa și o perioada ma clăteam cu apa și oțet. Nu miroase după spălare, și devine mai mătăsos.
Nu mi as baga in viata asta otet in pat si n as crede niciodata nici in jegul ala de sapun de casa. Iti pute capul a otet o luna de zile pana reusesti sa scoti mirosul. Stiu ca am incercat odata cu usturoi, regret si acum Ca sa ti mearga bine parul trebuie sa bagi BANI in tratamente. Nu exista niciun mit d asta cu otet sau apa rece care chiar sa dea roade. Iti bagi otet in cap? Pai da, dar capul da caldura si intotdeauna parul uscat cu feonul va avea miros de salata orientala
Deci apa amestecata cu un pic de oțet, nu e ok?
Vorbesti in necunostinta de cauza.Eu folosesc si nu pute. Daca torni toata sticla, da, mirosi a salata o luna.Insa 2 linguri de otet la 3 litri de apa nu miroase deloc. Daca ti-ai facut masca cu usturoi sau ceapa, e cu totul altceva.
anonim_4396 întreabă: