Eu l-am folosit si nu e cine stie ce.La mine nu a avut efect niciun sampon.Trebuie sa mai incerc samponul de urzica de la farmacie. Sper sa functioneze!
Iti recomand SAMPOANE MEDICINALE precum Herboschopy, Ducray, Foltene, Vichi Dercos, Alpecin si cam atat. Toate au sampoane pentru matreata uscata grasa etc dar trebuie sa nimeresti unul care sa se potriveasca parului tau. Eu de ex am folosit Selegel de la Ducray si a fost bun si acum folosesc Squanorm si e ok. Eu am dermatita seboreica e ceva mai sever decat o simpla matreata.
Dar eu pe astea ti le recomand.
Matreata nu poate fi anume din cauza samponului, ea poate aparea de la schimbarea samponului prea des, sau uneori de la stresuri.Cit despre acest sampon, e bun l-am incercat, dar trebuie sa stii ca samponul tau anti matreata trebuie sa fie fara extract de urzica si de dorit cu aloe vera, dar mai bine consulata un dermatolog.
Tratamente naturiste împotriva mătreţii
Printre tratamentele naturiste împotriva mătreţii se regăsesc seminţele de cimbrişor. Seminţele se lasă la înmuiat peste noapte, se pasează, iar pasta rezultată se aplică la rădăcina părului. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se îndepărtează prin spălare cu apă şi şampon. Procedura se repetă de două ori pe săptămână. O altă metodă este amestecarea sucului unei jumătăţi de lămâie cu două linguriţe de ulei de măsline sau migdale. Se masează pielea capului cu această compoziţie şi se clăteşte din abundenţă.
Una dintre cele mai eficiente căi de a înlătura mătreaţa este să foloseşti un amestec de oţet cu apă pe care să-l aplici pe pielea capului. Amestecă 2 linguriţe de oţet şi 6 linguriţe de apă, după care aplică soluţia rezultată pe pielea capului seara, înainte de culcare. Ţine capul înfăşurat într-un prosop peste noapte. Dimineaţa clăteşte iar capul cu oţet şi apă.
Câteva măsuri pentru prevenirea apariţiei mătreţii
Pentru prevenirea formării mătreţii sunt indicate frecţiile pielii capului cu infuzie din frunze de castan (60 g la un litru de apă), cu decoct din coji mărunţite de stejar şi de plop (30 g din fiecare la 1 l de apă; se fierbe 20 min, fără acoperirea vasului) sau cu ulei de ricin.
Un alt preparat împotriva mătreţii este maceratul de urzici. În 500 ml de oţet de mere se pune un pumn de frunze de urzici proaspete, care se lasă la macerat timp două săptămâni. Lichidul se "trage" apoi în sticluţe prevăzute cu dop. Se îmbibă un tampon de vată cu acest amestec şi se freacă puternic rădăcina părului, de doua ori pe săptămână.
Decoct din 3-4 linguri din rădăcină de brustur pulbere, 3-4 linguri frunze de mesteacăn marunţite şi o lingură de oţet la un litru de apă; se fierb 20 minute; se iau de pe foc şi se lasă decoctul acoperit 30 minute pentru a se răci; se strecoară; se fac frecţii locale după ce în prealabil pielea capului a fost spălată cu apă caldă şi săpun. Acest tip de tratament previne căderea părului şi îi stimulează creşterea. Totodată combate seboreea şi mătreaţa.
Mască preparată din două gălbenuşuri, o lingură de ulei de ricin şi una de alcool medicinal. Se masează rădăcina firului de păr o dată pe săptămână cu această compoziţie şi se clăteşte.
Se mai poate prepara o mască din iaurt şi zeamă de lămâie. Se freacă bine două linguri de iaurt cu două linguriţe de suc proaspăt de lămâie, se aplică la rădăcina părului şi se masează bine scalpul. Se acoperă capul şi după 30 de minute se spală părul cu şampon.
Nu am incercat nivea dar dupa parerea mea si din cate am auzit cel mai bun este clear
chiar daca costa cam multicel e super bun te scapa de la prima spalre de matreata
adica depinde daca chiar ai f f f f multa de zici ca ai parul alb. trebuie sa te speli de vreo 2 ori
eu aveam matreata de la fixativ deci nu chiar f multa dar incercasem toate soampoanele aproape si cand am ajuns la clear a facut minuni
deci eu pe acesta ti-l recomand
DaciaRomania întreabă: