| FuNdITaPeNtRuMiNe a întrebat:

Ajutor! Mi s-a infundat urechea, ce sa fac sa mi se desfunde? pentru cel mai bun raspuns dau fundita!:*

Răspuns Câştigător
| Unforgetit a răspuns:

Buna, teodora.
Si mie mi s-a intamplat la fel, la urechea stanga.
Deci : I-a aer adanc in piept, tine-ti cu degetul urechea care NU este infundata, si expira aerul pe care l-ai luat.

Sper sa ti se desfunde, pentru ca mie mi s-a desfundat imediattongue.

O zi buna!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceara din urechi cunoscuta si sub denumirea de cerumen protejeaza timpanul de praf si de tot felul de reziduuri.

Uneori ceara formeaza un dop tare in apropierea timpanului si trebuie indepartat de medic. Dopul de ceara poate sta la baza pierderii partiale a auzului, acufene (zgomote in urechi), durere de ureche sau o senzatie de umplere totala a urechii. Aceste simptome apar pe neasteptate, cand apa se strecoara in spatele dopului de ceara, dupa inot sau spalatul parului si ramane blocata intre dop si timpan.

Cum puteti preveni asemenea placeri:

Nu scobiti cu nimic in ureche. Nu introduceti niciodata in ureche ceva mai mic de cat cotul este sloganul preferat al oreleistilor. Nu folositi nimic ascutit (briceag, varful unui creion, agrafa pentru hartie, etc) deoarece puteti sa va sfasiati timpanul. Nu folositi un betisor cu vata sau degetul. Puteti fi incredintat ca va curatati urechea, dar de fapt impingeti ceara si mai adanc, astfel incat ea poate ajunge sa se comporte ca un dop deasupra timpanului.
Picurati in ureche un lichid pentru inmuiere. Incercati uleiul de masline sau de migdale ori picaturile pentru ureche cu bicarbonat 5%, cumparate de la farmacie. Unele remedii brevetate, vandute fara reteta contin solventi organici care irita pielea sensibila a conductului auditiv si cel mai bine este sa le evitati. Turnati in ureche o cantitate generoasa de lichid pentru inmuiere. Stati culcat pe o parte 10-15 minute cu urechea in sus. Repetati operatie si la cealalata ureche daca este necesar. Ceara intarita poate avea nevoie de tratament de 2 ori pe zi cateva zile la rand. Nu uitati ca lichidul pe care il turnati in ureche se strecoara initial in spatele dopului, facand ca tenporar simptomele sa se inrautateasca. De indata ce s-a muiat ceara, sunteti gata de clatire. Umpleti un vas cu apa la temperatura corpului. Apoi umpleti cu apa o seringa de plastic si tinand capul aplecat deasupra vasului, injectati usor jetul de lichid in conductul auditiv. Jetul de apa ar trebui sa aiba presiune mica. Intoarceti capul pe partea opusa si lasati apa sa actioneze. Important: Nu folositi aceasta metoda daca aveti timpanul perforat.
Suflati aer cald in urechi. Nu va stergeti urechile. Mai bine uscati-le cu un uscator de par sau picurati un strop de spirt medicinal in fiecare ureche pentru a completa uscarea. Aplicati aceste procedee de uscare dupa ce v-ati curatat urechile sau ati facut dus.
Lasati natura sa isi indeplineasca rostul. este suficient daca va spalati in urechi o data pe luna. Spalandu-va mai des veti indeparta si stratul protector de cerumen care se presupune ca exista acolo.

| geanina_2349 a răspuns:

Buna! asa mi s-a intamplat si mie cu putin timp in urma si am mers la medicul de familie unde mi-a facut spalaturi cu ceai, apoi am auzit perfect:*