Salut/Buna
Nu exista alimente pentru a lua in greutate la sensul propriu. Pentru a lua in greutate trebuie sa intreci numarul de calorii pe care il consuma corpul tau zilnic. De exemplu, corpul tau consuma sa zicem 3000 kcal (calorii) pe zi, urci la 3500 kcal pe zi, si vei lua in greutate. Poti sa faci asta, sa urci numarul de calorii cat vrei tu in functie de cat de repede vrei sa iei in greutate, dar, daca urci prea mult, nu se va pune doar greutate, ci si grasime. Tocmai de asta, este indicat sa faci sport sau exercitii fizice cand vrei sa iei in greutate pentru a nu lua grasime, ci greutate.
Exercitii pentru masa musculara NU exista la sensul propriu. Pentru a lua masa musculara, e exact aceeasi poveste ca si mai sus. Spunem ca, corpul tau consuma 3000 kcal pe zi, urci la 3500 kcal. De ce? Dupa antrenament intens, muschii se refac si au nevoie de proteine si alte chestii pentru a se "repara". Acele kcal (depinde in ce constau) vor ajunge direct la muschi, deci vei lua masa musculara. Pe scurt, se poate si sa iei in greutate, si in masa musculara in acelasi timp. Dar sa nu intreci foarte mult limita de kcal pe zi. Exercitiile pot fi absolut orice iti pun muschii la treaba incat sa iti fie greu, sa ridici greutati, sa faci flotari, sa sari, nu stiu, orice, in functie de ce vrei sa faci.
Mult succes.
See you
Ii multumesti degeaba, ti-a dat un raspuns EXTREM de prost.
EXISTA exercitii pentru masa musculara. Daca faci flotari simple sau țopai aiurea (nu stiu cat de PARALEL cu sportul trebuie sa fie un om ca sa recomande sarituri pentru masa musculara), nu ajungi niciodata nicaieri. Pentru masa musculara trebuie sa lucrezi cu greutati si sa cresti progresiv greutatea astfel incat sa nu poti face mai mult de aproximativ 8-12 repetari. Daca poti sa faci zeci de repetari (cum e in cazul sariturilor si alte prostii care n-au treaba cu hipertrofia), inseamna ca antrenezi rezistenta musculara deja, ceea ce e cu totul altceva
Buna
Te as ruga sa NU mai comentezi aiurea daca nu intelegi ce am scris. Ceea ce spui tu acolo, e logic si tocmai de asta nu am mentionat. Crezi ca el vrea sa ia masa musculara doar in maini? La maini folosesti greutati, da, dar daca vrea sa faca piept sau picioare acasa, cum o sa faca asta? Si cum poti sa spui ca flotarile si chestiile de genul sunt doar pentru rezistenta, nu vezi ca ai spus o prostie, oricum, fiecare are parerea lui, dar te rog pe viitor sa citesti mai atent si sa nu sari aiurea cu gura. Ofer suport daca oamenii ma contacteaza, aici nu pot explica tot. Raspund in limita timpului meu disponibil si cat sa nu fie spam.
Daca ai scris o prostie, e NORMAL sa scot asta in evidenta. Daca are echipament (adica GREUTATI), poate face full body acasa (chiar si cu gantere poti sa lucrezi picioare, dar trebuie sa nu fii paralel ca sa iti dai seama cum). Daca nu are, poate sa faca prostiile spuse de tine si sa ramana slabanog toata viata/sa devina un gras ca masa musculara nu pune cu asa ceva.
In ce calitate oferi tu "suport", mai? Ca tu ai nevoie de "suport" destul pana sa fii in stare sa oferi.
Nu am chef de oameni de genul sincer. Daca voi nu intelegeti ce scriu e fix problema voastra, nu a mea. Eu ofer informatii doar despre ce stiu, degeaba comentezi aiurea, nu a specificat daca se duce la sala sau vrea sa faca ceva acasa, asa ca nu are rost sa stau sa argumentez x si y, punct. Salutare.
Pai ce stii tu? Intreb din nou: in CE calitate oferi tu sfaturi? Ce studii ai? Ce performante sportive? Cata experienta?
"Daca voi nu intelegeti ce scriu e fix problema voastra, nu a mea." - Corect, prostia ii afecteaza intotdeauna doar pe cei din jur, ca acela cu problema nu e in stare sa o constate.
"nu a specificat daca se duce la sala sau vrea sa faca ceva acasa"
Nu trebuie sa specifice. Fara echipament corespunzator, NU EXISTA crestere in masa musculara acasa, iar faptul ca tu nu stii asta si crezi ca sunt variante si variante nu demonstreaza decat ca esti paralel cu domeniul.
Mihay996 întreabă:
WalterWhite întreabă: