| tcalculatorandreea a întrebat:

Am 11 ani si mi-au aparut cosuri pe fata.Cum pot scapa de ele? Mai am o intrebare. Este ok sa ma machiez la varsta asta?

Răspuns Câştigător
| daniellllaaaa a răspuns:

Hei! Nu te machia de la vârsta asta atât de frageda! Coșurile se vor înmulți... Dacă îți dorești atât de mult, te poti machia dar ocazional, rar. Chimicalele din machiaj îți vor înfunda și mai mult porii iar mizeria strânsă va infecta porii și vor apărea coșuri și puncte negre. Este important sa te speli pe fata cu apa micelara. Ti o recomand pe cea de la garnier, roz (se gaseste in orice magazin). Demachierea cu apa micelara (inseamna curățarea trenului, chair daca nu te ai machiat) se face mereu, dimineata imediat ce te ai trezit, seara, în timpul zilei când ai transpirat și după ce te ai intors de afara plină de praf. Dupa se aplica o crema hidratanta cu efect anti acnee. Dacă îți permiți, cumpara produsele de la Plush Bio, sunt cele mai bune din România si daca respecți rutina si fazele propuse de doamna Marinescu vei scapa garantat de probleme (intra pe site ul lor pentru detalii sau pe Youtube pe canalul plus pentru detalierea rutinei de îngrijire). Dacă nu ești dispusă să cheltui mai mulți bani, îți recomand produsele de la Avene : gelul de duș Cleanance dimineata si seara, iar după spălarea tenului cu el, aplicarea cremei TriAcneal tot de la Avene (o aplici seara) îți va usca coșurile, și va impiedica formarea altora. Dimineață, după gel, aplica crema hidratanta de la Avene, Hydrance. Pe aceasta o aplici si dupa ce iti cureti tenul cu apa micelara pe parcursul zilei. Important este sa bei multă apă, să mănânci fructe si legume si sa fii atenta dacă anumite alimente îți provoacă acneea si apoi sa le eviți. Iti recomand măștile cu argilă de la Aslavital.
Mentionez ca am incercat toate produsele menționate și au avut un efect extraordinar asupra tenului meu. Dar Plush ramane gama mea preferată cu cele mai bune rezultate. Dintre toate produsele din farmacie mai ieftine, Avene se distinge de celelalte.
Dacă vrei totusi sa te machiezi din cand in cand iti recomand fondul de ten de la Clinique anti blemish care conține substanțe împotriva acneei. O varianta mai ieftina si mai sănătoasă pentru piele este și cel de la Vichy.
Sper ca te am ajutat!:* nu uita: cheia este perseverența și rutina de îngrijire! Este esențială curățarea și îngrijirea tenului permanent!

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Andreeush a răspuns:

Orice fată are coșuri în perioada pubertății, e ceva normal.
În legătură cu machiajul încă nu ai vârsta potrivită, o să îți încarci tenul.
Lasă machiajul după varsta de 15-16 ani.

| Plato a răspuns:

Nu este deloc ok sa te machiezi, dar absolut deloc ok. Tu esti minunat de frumoasa prin simpla puritate si tinerete, niciuna din chimicalele alea nu poate ajunge asta, pot doar sa o strice. Nu-ti bate joc de frumusetea ta folosind mizeriile alea.

| JUNNKiE47 a răspuns:

Nu este bine absolut deloc să te machezi la această vârstă, îți recomand să discuți cu părinții tăi despre asta și să mergi la un doctor de piele (dermatolog) iar aceasta îți va da un tratament de ''diminuare''/remediere a coșurilor.