| mymy a întrebat:

Am 13 ani dupa cum stiti si prietenele mele de la scoala se machiaza tot timpul dar numai cu rimel si luciu de buze oare ar trebui si eu sa folosesc acele produse? stiu ca nu este bine pentru sanatate dar...

Răspuns Câştigător
| Nas a răspuns:

Eu am 15 ani. Pe la 12 ani eram dependenta de machiaj (dermatograf, rimel, ruj, luciu de buze, fard de ochi... cam atat) pana cand mama mi-a interzis sa ma mai machiez. De atunci nu m-am mai machiat decat la ocazii. Ieri m-am machiat iar reactia prietenilor mei a fost: Wow! Ce bine iti sta. Daca ma machiam zilnic se obisnuiau cu mine machiata si nu mai puteam sa par speciala la petreceri sau ceva de genul asta big grin te sfatuiesc sa nu te machiezi zilnic. Nu neaparat pentru sanatate dar la zile mai speciale nu vei mai iesi cu nimic in evidenta indiferent ca te machiezi mai mult sau mai putin. fundita?! :X

14 răspunsuri:
| Crs a răspuns:

Produsele cosmetice nu iti afecteaza sanatatea!
poti sa te machiezi cat vrei atata timp cat te demachiezi in fiecare seara si folosesti o crema hidratanta pentru ten.

| Romancutza a răspuns:

De ce nu, dar nu in fiecare zi, dar iti dau un sfat, nu folosi rimelul daca nu folosesti si fard, daca nu vrei ca fardul sa ti se oserve, da-te cu nuante pe langa culoarea fetei tale.

| karmy a răspuns:

Un rimel si un creion dermatograf nu are ce sa iti faca rau. Cel mai important este sa stii cum sa iti ingrijesti tenul aplica o lotiune demachianta dimineata si seara chiar daca nu te-ai machiat pentru a elimina praful alte impuritati. Aplica lotiune tonica dupa ce te-ai spalat pe fata in functie de tipul de ten ( pentru ten uscat lotiune nealcoolica, pentru ten mixt normal lotiune cu max 20% alcool si pentru ten gras o lotiune tonica cu 40-50% alcool). Aplica si o crema in functie de tipul tau de ten ( normal, gras, mixt). Este foarte important sa ne ingrijim tenul indiferent de ce varsta avem de la sugar pana al omul in varsta. Am auzit foarte multe raspunsuri pe TPU cum ca daca ai aplica produse de machiaj decoratice (fard, fond de ten, rimel etc) iti distrugi tenul. Fals. Tenul il distrugi daca nu il ingrijesti corespunzator. Poti sa nu aplici nimic pe fata si cu toate astea sa ai aceleasi probleme ca si persoanele care se machiaza...

| Eff a răspuns:

Nu este bine pentru sanatate? straight face stai tu calma ca nu patesti nimic de la un amarat de rimel.

machiaza-te daca stii ca iti sta bine, altfel nu. sunt unele persoane care arata chiar rau machiate.
dar putin rimel nu strica nimanui.

Răspuns utilizator avertizat
| Irina117 a răspuns:

Si colegele melechatterbox

nu stiu
dar oricum nu e bine pentru sanatate
si plus de asta le faci o alta impresie profesorilor. daca ei te vad nemachiata te cred mai cuminte(in sensul bun)

big grin

| zooooza a răspuns:

Rimelul si luciul de buze sunt pentru a te faca sa arati mai bine. La 13 ani nu cred ca arati rau. Asa ca mai asteapta pana mai tarziu.Asta e parerea mea. Plus ca nu sunt foarte ieftine. Mai bine pastreaza banii pentru alceva.

| mymy explică:

Am grsit nu sanatatea pentru ten nu este bine

| mymy explică:

Gresit *

| KLU a răspuns:

La 13 ani cautati sa aratati a 20 de ani, iar la 30 cautati tot a 20, numai ca daca incepeti de la varste mici sa va machiati, o sa arati la 20 ca la 30, iar la 30 ...vai de capul vostru

| judgement a răspuns:

... dar, dar mai bine ramai naturala, vei ajunge la o varsta cand o sa te machezi zilnic si o sa ti se ia, cel mai mult baietii se uita dupa fetele naturale, nu dupa cele machiate si boite pe ochii...

fi tu, nu mai incerca sa pari ceea ce nu estiwinking lasa-le pe ele sa fie mai cu mot decat tine, pentru ca peste ceva timp, o sa stea sa se macheze ca sa ascunda imperfectiunile fetei create de machiajul la 13 aniwinking

| Octavutzu a răspuns:

Cred ca esti cam micuta sa folosesti produse de genul asta...
"Ce e natural e mai frumos "
Si o sa iti afecteze in viitor pielea si finetea fetei, mai bine lasale pe colegele tale sa le foloseasca si tu incearca sa le eviti. Eu ca baiat prefer ca o fata sa fie naturala, mi se pare mai frumoasa. Ai grije de tine Popici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea:daca vrei sa te machiezi nu o face pentru ca asa fac si prietenele tale.Machiajul este facut ca sa faca o persoana sa fie mai frumoasa. Un luciu de buze bun nu face rau, ba chiar hidrateaza buzele si le face sa ramana moi si sa nu se decojeasca. Cat despre rimel, il poti folosi si pe el, dar incerca sa nu iti faci genele exagerat de lungi.Altfel,e posibil ca unii profesori sa te atentioneze si crede-ma, nu e placut.
Daca vrei sa experimentezi cu mahiajul te sfatuiesc sa o faci cand esti acasa sau oriunde in afara scolii.Asa e cel mai bine.Totusi,nu exagera cu anumite produse; ai putea sfarsi prin a arata nu tocmai bine. Cere sfatul mamei tale sau a unei persoane mai mare cu privire la machiaj si te va lamuri. Oricum rimelul si luciul de buze nu au cum sa iti faca rau atata timp cat seara te demachiezi si iti hidratezi tenul corespunzator, iti garantez asta.

| o0onyxz a răspuns:

Pai nu trebuie sa te machezi neaparat daca altele o fac... poate ele se machiaza sa fie mai frumoase... dar u daca esti deja frumoasa daca te machezi cu fond de ten sau alceva iti strici tenul asa ca mai bine te gandesti f bine la asta