Buna! Sunt persoane care au oase grele si au mai multe kg si poate tu esti una dintre ele. Sa stii ca intotdeauna din inaltime se scade 10 si se afla cate kg trebuie sa ai 1, 73-10 egal cam 63 kg.
Poti sa slabesti asa:Sa nu mai manaci carne prajita numai fiarta sa daca se poate deloc, sa faci mai mult sport, du-te din nou la tenis, nu sta foarte mult in casa si pe scaun ca atnci grasimea sta pe tine, nu te mai infometa mananca cat crezi tu ca iti ajunge(3 mese pe zi).Cel mai important dupa parerea mea este SPORTUL! Si daca vrei sa slabesti pentru cineva spuneti mereu ca o persoana care tine la tine u e uita dupa cum arati in afara nuai pe dinauntru!
Sper ca te-am ajutat papa!
Buna,nu cred ca trebuie sa slabesti cel putin 20 de kilograme, daca ai slabi 5-6 ar fi suficient petru inceput. Spune-i mamei tale ca mananci sanatos-legume(salata,rosii,castraveti), fructe, si ca mancarea gastita ne este neaparat buna.Nu refuza sa mananci pentru ca asa ea se gandeste ca te vei imbolnavii etc,manca mai putin din ce iti pune in farfurie, si inceacra fructe, legume.acum nu poti nici sa nu mai manci deloc prajituri-ia decat o bucata in loc de 5-6 cum poate luai de obicei.(din proprie experienta mama ta te suna pentru ca e ingrijorata de sanatatea ta,ca poti lesina, etc.dar redu portiiile putin cate putin, si mai incerca sa-i explici ca e important pentru tine sa slabesti-dar nu iei in considerare imfometarea ca solutie)in cele din urma se va rezolva problema cu mama ta si mai depinde si de tine.cand vrei sa mananci-cartofi,pizza, prajituri, uite-te la niste imagini cu niste fete slabe-vedete care iti plac si gandeste-te ca daca manci nu vei ajunge ca ele sucess:*
IN primul rand mama ta nu are cum sa te oblige sa mananci...nu mananci si gata! Asta nu inseamna sa nu mai mananci deloc! 3 mesela ore FIXE si intre ele gustari gen: mere, banane, capsuni ...in mare parte fructe.
Lasa dulciurile dar nu in sensulde a nu mai manca deloc din ele ci... o data la saptamana ar fi foarte bine.
Apoi trebuie sa faci foarte multa miscare mai ales ca e vara! Iesi cu rolele, bicicleta, jogging si antrenamente acasa ca acestea :
Partea 1 : http://www.youtube.com/watch?v=gJniZuJp3S8
Partea 2 :http://www.youtube.com/watch?v=eowZzw3K7j8&feature=related
Partea 3 : http://www.youtube.com/watch?v=qwDMgv3s3Gk&feature=related
Insearca sa nu mananci des : unt, margarina, multe mezeluri sau cantitati mari de grasime.
Deasenenea lasa-te de cipsuri si guma de mestecat.Guma de mestecat da senzatia stomacului cum ai avea mancare in gura acesta incepand sa digere si dandu-ti starea de foamete.
Lasa-te de fast-food (in caz ca mananci).
Si discuta serios cu mama ta pe acest caz si reamintestei tot timpul de aceasta discutie ( in caz ca dupa o zi doua "uita" )
Pa-pa si spor la slabit :*
Esti asa inalta la varsta ta, esti norocoasa pentru ca si eu am 14 ani si am 1.59 de la sport cred, norocoaso
Buna am intalnit multe pers care au aceeasi problema si miuau sp ca :sau apucat de sport dar nu orice sport(sugestii basket handball sau cel mai bine altetism)sau daca vr sa t dusi si la sala bine dar cada nu faci si sport si faci numai sala trebuie sa calci pragu salii de fitnes de 4 ori p saptamana minim; nu mai manac paine alba de pref de secara sau si neagra nu manca carne sau mancare cu multe geasini nici sa nu se vb de fast food, mananca multe fructe si legule_morcovii la greu) sa nu mananci dupa 6 seara sau daca tie fomae mai manancip la 8 un iaurt degresat sa nu excluzi nici lactatele dar sa nu abuzezi sau sa aiba multe grasimi succes sper ca ti-am fost d ajutor
NU te mai infometa, caci atunci cand nu dai organismului ce necesare, el trece pe Supravietuire, si stocheaza energia in grasimi, doar dupa aceaa incepe sa o arda. Esti inalata si trebuie sa te hidratezi ca lumea, daca nu bei suficienta apa (2 l -2, l ) ficatul se va concentra pe a aduna apa, si nu pe a arde caloriile.
Eu de cateva luni imi numar caloriile, incerc sa mananc sub 1000, de preferat 800, am slabit 7 kg in 3 saptamani. Fara dulciuri, paine, sucuri sau zahar, de exemplu ness-ul de dimineata il beau numai cu lapte fara zahar. Exercitii cand am timp, abdomene, fandari, genoflexiuni, mai joc bedminton din cand in cand.
Eu nu sunt in tara, de cand am venit aici am slabit 20 de kg. Insa nu este suficient, http://halfthewoman.weebly.com/useful-links.html uite femeia asta a avut 130 de kg si a ajuns la 56, tot asa numarand caloriile. Daca ai smartphone iti recomand aplicatia ShapeUp, unde iti poti numara caloriile pe zi, pe produse, exista o intreaga baza de marci, mancaruri, sucur, este o aplicatie foarte buna. Pe mine ma ajuta mult.
Eu a trebuit sa-mi intrerup regimul, pentru ca am avut musafiri timp de o luna, nu ii puteam tine si pe ei la regim.
E foarte important sa iti doresti sa slabesti, nu sa te lasi corupta de cei din jurul tau, mie mi-a fost greau cu mama, ea mananca dulciuri extrem de mult, din cauza am fost si inca sunt cum sunt. Trebuie sa fi tare si sa zici NU.
Eu mananc asa:
-dimineata o cana de cafea cu lapte fara zahar=123 de kal, si un baton de cereale= aproximativ 100 de kal(depinde ce produs)
-cina( pe la ora 18-19) peste cu orez(aproximativ 300 de kal)\pulpa de pui(fiarta) cu brocoli(aproximativ 150 de kal)\un ou fiert cu rosii\ salata\ etc. Poti manca orice, in cantitati mici la cina( cand zic orice ma refer la mancare, nu la dulciuri sau la fastfood)
Cam atat, mai beau intre mese 250 de ml de suc de portocale( aproximativ 116 de kal daca este din cel ambalat). Si desigur fructele, mai ales merele pentru ca sunt absorbite incet de organism si nu se pun pe tine. Insa nu trebuie sa exagerezi, si ele au un numar de calorii. Daca imi amintesc bine un mar ae in jur de 60-70 de kal.
E foarte important sa nu mananci paine, dulciuri si sucuri acidulate. Asta este marele secret, si bineinteles sa iti pui portii micute, sa nu exagerezi. Cat sa te simti satula.
Eu poate nu ma pricep atat de bine la explicat, insa sper ca ai inteles in mare, de asemenea este important sa-ti numeri caloriile. La varsta ta nu iti recomand sa mananci sub 1000 de kal. Ar trebui sa fi in jur de 1300. Depinde si de organismul tau cat de repede arde caloriile, din cauza asta trebuie sa faci miscare.
De exemplu:
1 h de badminton= 316 kal arse.
1 h de ciclism = 562 kal arse.
1 h de curatenie= 214 kal arse.
1 h de plimbat la pas normal= 277 kal arse.
1 h de volleyball= 357 kal arse.
30 de min jogging cu 4 mph= 347 kal arse.
30 de min dans= 189 kal arse.
30 de min de inot= 304 kal arse.
Din astea poti alege sa faci ceva pe zi, macar te plimbi, la pas normal si tot arzi ceva calorii.
Crede-ma si eu am incercat o gramada de diete, nu merge asa...fiecare organism este diferit, nu toate merg la fel. Trebuie sa-ti gasesti propiul stil de viata, eu nu iti zic ce sa mananci, ci cum sa mananci. Mancarea facuta in casa e cea mai buna, insa tine minte, nu trebuie exacerat, niciodata sa nu ceri o a doua portie, sa fi cumpatata, sa ai mintea deschisa la ce ti-am pus in plan. Trebuie sa reusesti.
Si cand mama ta face o prajitura, las-o pe ea sa manance, stiu exact cum e, exact asa e si mama. Insa pur si simplu nu mananc, sau daca insista o gura la propriu, atat, nu mai mult. Trebuie sa ai ambitie, sa spui nu, chiar daca in sinea ta ar vrea sa gusti. Gandeste-te ca tot tine iti va fi bine pe urma.
Ai sa reusesti, trebuie doar sa vrei cu adevarat.
Si eu de multe ori incercam sa slabesc, insa apareau tot felul de ispite, mai ales din partea mamei. Pana cand mi-au venit dracii si am zic NU, e viata mea, nu trebuie sa imi bat joc de mine, pentru niste placeri care dupa 10 minute se duc. Acum mama ma sustine pentru ca m-am certat cu ea, i-am reprosat ca din cauza ei sunt cum sunt, probabil s-a simtit vinovata.
Ai incredere in tine, ordoneaza-ti gandurile si planuieste-ti fiecare masa dinainte. Fa miscare, in casa poti face cateva abdomene, poti folosi 2 sticle de 2 L pe post de gantere, iesi afara, plimba-te, mergi pe jos, fi activa. Si nu pleca urechea la altii, sunt rai, ei nu stiu ce inseamna, ei nu stiu cat de greu e...nu-i asculta, uimeste-i la sfarsit cu rezultatul tau, fa-i sa incremeneasca, surprindei, insa pentru asta ai nevoie de timp si determinare. Iti spune cineva care a avut aproape suta. Ai incredere in tine, vei reusi.
Eu iti urez succes, chiar mi-ar place sa tinem legatura, sa vad cum evoluezi, daca vrei ma poti contacta pe yahoo: ramy_fatma2007 este ID-ul meu, te pup si iti tin pumnii, sper sa ajungi acolo unde ti-ai propus.
*Scuze pentru greselile de scriere.
Eu nu mai mananc dupa ora 7 seara si nu am sters painea de pe lista mancarurilor maxim 2 feli de paine pe zi. multe fructe dar nu exagerat ca poate produce alte boli din cauza zaharului pe care ele le contin.SI FOARTE MULT SPORT!
fundita?
Nu trebuie sa iti fie rusine de felul in care arati! Dar daca tu tii neaparat sa slabesti roag-o pe mama ta sa iti fac tie la fiecare masa o mancare speciala fara grasime! Aratai mamei tale cat de mult iti doresti sa slabesti! Spune-i mamei tale ca odata ce vei slabi o sa te mentii asa! MULT SUCCESSS! :-X