Eu am 20 de ani si inca imi mai apar cosuri. Intr-adevar, pubertatea este perioada in care acneea este in floare. cam pana pe la 17-18 ani o sa tot te confrunti cu ea si crede-ma ca nu exista absolut niciun tratament care sa te scape definitiv si nici sa nu aiba efecte adverse. Exista diferite tratamente (cu este zineritul luat de tine), dar isi fac traba doar in parte. Eu te sfatuiesc ca pe langa tratamentele pe care le folosesti, sa incepi sa mananci si putin mai sanatos, pentru ca in general ce mancam are repercursiuni asupra felului in care aratam. Cat mai multe fruncte si legume, fara foarte multe prajeli si ciocolata. Lucurile astea iti vor tine sub control acneea (nu te vor scapa definitiv de ea), iar dupa 17-18 o sa incepa usor usor sa iti dispara si in cazul in care ai tenul gras (cum il am eu) o sa iti mai apara din cand in cand cate un cos (in perioada menstruatiei in general, mie asa mi se intampla). Si cel mai important este ca nu conteaza ce tip de ten ai, lucrul pe care va trebui sa inveti sa il faci toata viata este sa il cureti dimineata si seara (mai ales seara) si sa folosesti o crema pentru fata.
Apropo, spirtul nu este deloc indicat pentru fata. In primul rand iti usuca fata foarte tare si nu ca asta ar fi lucrul cel mai grav, dar imediat ce te vei 'lasa' de acest obicei vei avea o crestere a secretiei de sebum. Bafta!
Daca vrei iti trimit in orice moment poza cu fata mea demachiata, la orice ora din zi vrei tu dupa ce folosesc deja de aproape 1 an spirt zilnic de 2 ori pe zi si nu am absolut nimic. Din contra, ma trezesc dimineata cu fata "unsa" sa zic asa, si daca ma dau cu spirt diminuez acea secretie prea amre de sebum. Dupa 2-3 ore e la fel de unsa fata, deci nu se usuca nimic, mai ales foarte tare. Eu ma dau cu spirt pentru ca la cate mizerii sunt in aerul de afara imediat as face cosuri daca nu m-as da inainte sa ies din casa. Cremele din comert sunt niste mizerii, la fel ca si demachiantele. Uite-te macar de curiozitate pe etichetele lor sa vezi ce contin si atunci fa o comparatie cu alcoolul sanitar si vei trage singura concluzia.
In cazul in care ai tenul atat de gras precum spui, sunt foarte sigura ca dupa ce nu te vei mai da o perioada cu spirt (hai sa spunem cel putin 1 saptamana) absolut deloc iti va creste secretia de sebum fata de cum o aveai inainte. Asta se intampla la absolut toate produsele care usuca tenul intr-un fel sau altul. Sebumul se va produce in continuare, dar spirtul sau alte produse nu il vor mai lasa sa iasa la suprafata iar adupa ce este eliberat (cand nu vei mai folosi spirt) va vrea sa produca din ce in ce mai mult pentru a acoperi volumul de secrectii se sebum care nu au 'iesit la suprafata' pana acum din cauza spirtului. Cam toate organele noastre se comporta asa.
Nu prea are ce sa te scape de acnee deoarece asa e corpul la aceasta varsta. zineritul trebuie folosit in functie de cat scrie pe prospect, dar chiar daca o sa-ti treaca de la el o sa fie doar pe moment caci o sa-ti apara inapoi. chiar nu ai cum scapa de ele, poti preveni aparitia a mai multe, dar asta numai mergand la un dermatolog care o sa-ti testeze tenul si o sa-ti dea ceva util.pup
In cazul acneei este foarte importanta etapa de curatare a fetei. Noi recomandam produsele din gama Gerovital Plant Stop Acnee, http://farmec.ro/produse/criterii-115-gerovital-plant-stop-acnee/1.html, in special Gelul, Fluidul antiseptic si Crema sebo-reglatoare.Pentru tratarea acneei se realizează un amestec din pudră de argilă cu apă potabilă sau apă de pe tărâţe de grâu (nu se va folosi apă minerală), obţinându-se astfel o pastă consistentă, uşor de aplicat. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.
Mai multe informatii despre modul de folosire gasesti aici, http://farmec.ro/produse/ten/pudra-de-argila-pentru-tratamente-cosmetice-51
Eu am avut probleme cu acneea aproximativ 3ani. Am incercat toate cremele si tampeniile, atat din comert, cat si preparate in farmacii, etc. Zyneritul nu este rau, dar sa stii ca dupa 3-4 luni nu isi mai face efectul si cand nu te mai dai iti apar cosuri la loc. (la mine asa a fost)
Cel mai indicat este sa mergi la dermatolog.
Daca ai o problema si cu exfolierea unghiilor, caderea parului, daca iti creste greu parul si unghiile inseamna ca ai o deficienta de zinc. Ar fi indicat sa iei o capsula de zinc pe zi, se gaseste in farmacii.
Eu am scapat de cosuri cu tratamentul prescris de mine, deoarece am mers la 3 dermatologi si degeaba. Am luat o capsula de zinc/zi timp de 3 luni, apoi se face o pauza de 1 sau 2 luni si se ia iar. In plus, dimineata inainte de a pleca de acasa m-am dat cu alcool medicinal (spirt sanitar) pe toata fata cu dischete de demachiare si seara inainte de culcare la fel.
Acum am scapat de ele! Multi au zis ca mi se va usca tenul rau de la spirt, este posibil la unii, la mine este totul bine, deoarece am tenul foarte gras.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Dar am un secret am o crema care se numeste doina este pentru fata s-i ma dau cu ea de ceva timp, Cand am vazut ca mea aparut primul cos am inceput so folosesc
Pai sapunil regenereaza tenul si nu-ti mai apar cosuri dar de asemenea si lamaia