| denisQ00 a întrebat:

Am 14 ani si am cosuri, e normal? ( am incercat toate cremele si nu merg laughing ) Daca e normal sau daca nu, cand ar trebui sa imi dispara? Dau fundita! happy

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Acneea reprezinta o afectiune a epidermei care apare ca urmare a unei secretii marite de grasime/sebum de catre glandele sebacee si aparitia punctelor albe, galbui, negre, sau cosuri care apar la suprafata pielii.
Acneea afecteaza in general adolescentii, dar poate persista si dupa ce a trecut perioada adolescentei si poate ajunge la forme foarte grave, severe atunci cand secretia prea mare de sebum astupa porii din piele, ceea ce duce la apariția unor pete sau umflaturi purulente. Se apreciaza/considera informatia genetica este responsabila pentru 80% dintre cazurile de bola acneica Acneea afecteaza intr-o masura mult mai mare pielea ce are un numar ridicat pori si implicit de glande sebacee pe fata, partea de sus a pieptului si spatele. In timpul varstei care reprezinta pubertatea la ambelor sexe, acneea este provocata de dereglari hormonale su cresterea hormonilor : androgeni, precum si testosteron. In concluzie nu se poate considera ca ar fi normala sau anormala, aparitia si existenta bolii acneice. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Elenarcv a răspuns:

Da, este normal deoarece esti in perioada pubertatii si corpul tau se dezvolta. Ar trebui sa iti dispara pe la 16-17 ani, dar acum depinde de fiecare persoana

| cristiankitzu a răspuns:

Da, este normal, si eu la 16 ani am cosuri, si incep sa dispara, si inca mai am.
Ar trebui sa astepti ca sa dispara cosuri la 17-18 ani.

| Camelia25 a răspuns:

Foarte normal. La 18-19 ani o sa dispara. Daca cosurile Nu sunt in piele, adica in reliev, poti sa pui putin spirt sau alcool ti le usucă apoi le dai jos