| Astasunt a întrebat:

Am 15 ani si as vrea sa incep sa ma machiez. Voi cu ce va machiati?

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este prea devreme pentru machiaj, cel mult un rimel și un gloss de buze.
Ești încă un copil.
Pa, pa.

| BiuL a răspuns:

Eu la 15 ani ma dadeam cu rimel si corector. In principiu sa folosesti rimel si luciu de buze pentru ca vei arata natural insa machiajul depinde si de tenul tau. Rolul machiajului e sa ascunda defectele si sa scoata in evidenta calitatile. Daca ai cearcane, pete etc foloseste un corector, daca esti palida foloseste un blush sau perle bronzante, daca ai sprancene subtiri sau cu goluri foloseste creion de sprancene. Depinde ce vrei tu sa accentuezi si sa camuflezi. Evident daca iesi seara, mergi de ex la o zi de nastere poti incerca si un machiaj mai elaborat cu farduri de pleaope, rujuri si fond de ten daca tenul tau are unele imperfectiuni.Si nu uita sa te demachiezi in fiecare seara.

| Maria123 a răspuns:

Nu cred ca e cazul sa-ti cumperi fond de ten si toate chestiile alea.Mai bine iti iei asa: un creion de ochi negru asta ca sa-ti faci un contur, un rimmel, o trusa de farduri cu nuante de la alb sidefat-gri-negru sau nuante de la bej sidefat-maro-maro inchis si un ruj nu prea exagerat; eu iti recomand nivea, fruity shine, cherry care desi e un fel de strugurel se vede foarte frumos pe buze, e hidratant si nici nu costa mult(in jur de 8 lei daca tin bine minte).

| Barbiiiiie a răspuns:

Sa inteleg ca pan acu nu te-ai machiat niciodata laughingin fine poti sa incepi nu prea sofisticat:d
Fond de ten
Tuj
Rimel
Si putin rujbig grin
Bft, daca mai vrei si altele cauta tutoriale pe youtube.

| BlancaFantasma a răspuns:

Strugurel nivea cherrylove struck (sau cutiuta cu minuni de la oriflame cea cu ciocolata sau cireseeelove struck miros superb ambele!)+ rimel si fooooarte rar(odata la cateva luni cand imi aduc aminte) creion dermatograf.pe scurt nu ma manchiez mai deloc. n`am dat niciodata cu fond de ten din 2 motive: 1)n`am bani sa`mi iau unul ca lumea(nu toate porcariile cu 10 lei) si 2)naturaletea e cea mai frumoasa.

| CrisAvon a răspuns:

Buna!
Pentru ca esti inca tanara nu ai nevoie de cine stie ce machiaj si nici de produse foarte scumpe.
Iti recomand produsele de la Avon pentru ca sunt accesibile ca pret.
Parerea mea este ca un fard de ochi deschis (roz pal, bej, lila), putin rimel si un gloss sunt suficiente pentru tine.
http://infiniteavon.blogspot.com/2012/02/campania-5-2012-avon.html

| Here4u a răspuns:

Nu ti-as sugera un machiaj strident... Da-te cu putina culoare sau cu putin creion pe contur, pentru ca iti va strica ochii prea mult machiaj de acum pentru ca nu ai o varsta mare.Si cand vei fi mare te vor durea ochii si o sa trebuieasca sa porti ochelari! Funda?! Te rog! Multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand folosesti o crema hidratanta, dupa o baza de machiaj ( sephora 50 lei ) pentru a mentine fondul de ten mai multe ori, netezire si aplicare mai usoara. Ca fond de ten iti recomand Astor Perfect Stay ( 40 lei ), are acoperire foarte mare.
Poti folosi o mascara pentru volum pentru evidentiarea genelor ( Maybelline cea galbena ).
Si pentru buze un balsam colorant e foarte ok, cum ar fi Cubix de la Clinique ( 80-90 lei ).

| ana233 a răspuns:

Iti recomand un luciu de buze cu bila de la AVON (imi plac foarte mult. mai ales ala cu menta) si un fard de pleoape 2 in 1 sau 6 in 1 (4...) pentru ca tin foarte mult si te dai si putin. pa! Sper ca te-am ajutat!

| Alexandra301 a răspuns:

Eu cred ca daca tu chiar doresti sa te machiezi, ar trebui sa te dai cu cat de putin pentru ca nu ai o varsta potrivita.EU iti sugerez un rimel, un ruj\luciu\balsam de buze si eventual un fard crem\alb\maro\rozaliu. Sper ca te-am ajutat.Si un sfat:Fi cat se poate de naturala pentru ca in viitor vei regreta ca ai facut asta.Nu trebuie sa te iei dupa prietenele tale care se dau cu 5 kg de fond de ten si se machiaza strident.Bafta:*

| Printzesik95 a răspuns:

Pai un fond de ten, rimel, un luciu de buze, eventual un creion dematograf.