Da bineinteles ca este adevarat. Mierea de albine este un produs natural care are efecte benefice in lupta cu acneea. Realizati o masca din miere pe care sa o aplicati pe fata o data, maxim de doua ori pe saptamana, timp de o luna sau doua. Acest produs are bune proprietati antibacteriene si reuseste astfel sa dezinfecteze pielea, dar totodata reduce si vindeca si petele rosii ale tenului.
Tenul cu probleme trebuie curatat dimineata si seara cu un sapun sau o lotiune antiacneica, iar produsele cosmetice trebuie sa fie speciale pentru tenul gras si cu probleme si sa fie bazate pe apa. Chiar si sanatatea parului are efecte asupra tenului si nu este indicat ca acesta sa acopere fata, mai ales daca este si el gras. Este indicat ca parul gras sa fie spalat cel putin la doua zile.
Alimentatia determina si ea in mare parte problemele tenului. Pentru a impiedica aparitia cosurilor, este indicat sa aveti o dieta care sa fie bogata in crom si multe minerale, pe care puteti procura din farmacii in diverse forme de vitamine. Vitamina A intareste epiderma si reduce producerea de sebumm, dar este si un bun antioxidant care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Aceasta vitamina poate fi procurata din morcovi. Apa este necesara pentru ca organismul sa poata elimina toxinele, de aceea este indicat sa respectati regula celor 2 litri de apa consumati zilnic. Zincul este si el necesar tenului acneic pentru ca ajuta glandele producatoare de sebumm sa aiba o activitate normala, si nu una in exces.
Masti naturale pentru tenul acneic
Masca pe baza de grepfruit. Preparati o pasta dintr-o lingurita de suc de grepfruit amestecat cu o lingurita de oxid de zinc. Masca se poate aplica o data pe saptamana.
Masca pe baza de rosii. Pisati o rosie coapta, pana obtineti o pasta omogena, care se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute.
Masca pe baza de usturoi. Pisati usturoiul pana se obtine un suc pe care il aplicati pe zonele cu probleme cu ajutorul unui tampon de vata.
Masca pe baza de ceapa. Pisati o ceapa pana obtineti un suc pe care il amestecati cu o lingurita de miere. Pasta astfel obtinuta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Tratamentul trebuie repetat saptamanal, timp de doua luni.
1. O lingurita de miere si 150 ml apa de izvor fierbinte. Se intinde lichidul pe ten, git si decolteu si se maseaza citeva minute pielea cu miscari circulare incepind de pe frunte si pina la barbie. Apoi se fac miscari de mingiiere a gitului cu palma si iar miscari circulare in sensul acelor de ecasornic pe decolteu. Acest masaj de face cu buricele degetelor. Dupa ce ati facut aceasta operatie clatiti cu apa calduta pielea si tamponati cu un prosop de bumbac2.Doua lingurite de miere poliflora se amesteca cu doua lingurite suc de lamiie si o lingurita pulbere de argila. Mierea poliflora este antiseptica si tonifianta. Sucul de lamiie actioneaza astringent si bactericid si este este esential in tratarea tenului gras. Argila absoarbe excesul de sebum si impuritatile. Cind componentele s-au omogenizat se aplica amestecul pe ten, git si decolteu timp de 20 de minute. Fata se limpezeste apoi cu apa amestecata cu putina zeama de lamiie sau cu infuzie slaba de musetel. acesta sunt doua "rete" pe care eu le folosesc o data la 2 saptamani si imi priesc f bine la ten.
Pai fa-ti o masca din 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte s-ar putea sa functioneze...ai mai putea folosi si lamaie aplica doar in zinele unde ai nevoie(lamaia)
Da merea de albine este foarte buna pentru acneie si pentru pete, eu acum folosesc doar de 7 zile acest tratament si are mari zerultate. cel mai bine e sa folosesti in felul urmator : spala fata cu apa calduta cu un anumit gel pentru cosuri apoi aplici merea pe toata fata si o tii pi fata timp de 30 minute dupa care te speli doar cu apa si dupa ce te-ai spalat sa te stergi cu un servetel curat si apoi sa aplici pe fata o anumita crema pentru cosuri sau pur si simplu o crema de fata. acesta masca se face de 2 ori pe zi dimineata si seara.
Sa iti povestesc din experienta mea cu cosurile si puncte negre. M-am luptat cu acnee timp de 8 ani de zile. Am mers la multi doctorii, am incercat multe tratamente si creme, dar nu au functionat.
Apoi am descoperit un foarte bun doctor dermatolog si mi-a dat un tratament cu creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.
Doctorul mi-a zis ca studiile au aratat ca uleiul de arbore de ceai (tea tree) contine compusi antibacteriali si antimicrobiali care ajuta la distrugerea bacteriilor care dezvolta acnee. Uleiul de arbore de ceai nu usuca pielea, ci o hraneste si in acelasi timp elimina cosurile, acneea sau punctele negre si albe.
La mine au funcționat excelent cremele de cosuri de la Thursday Plantation, iar intr-un timp record am scapat de cosuri si de puncte negre.
Le-a recomandat la o prietena buna cu alt tip de ten si a inceput si ea tratamentul. Dupa ceva timp de folosire a cremelor, tenul a inceput sa devina foarte curat vizibil, si a scapat de cosuri.
Tot doctorul asta mi-a zis sa inlocuiesc sapunul normal, cu un sapun pe baza de ulei pur de arbore de ceai tot de la Thursday Plantation, pentru a controla excesul de sebum.
Le recomand, pe mine m-au ajutat foarte mult sa scap de cosuri si puncte negre.
Confirm si eu ca functioneaza aceste produse naturale de la thursday plantation. Le-am folosit si m-au ajutat sa ma vindec de acnee. Eu am folosit zilnic o spuma naturala, o lotiune tonica naturala, o crema hidratanta naturala si un gel medicinal anti-acnee.
Pupici
Mierea de albine este foarte eficientă pentru multe probleme şi spun asta din experienţă. Poţi folosi miere ca să tratezi orice zgârietură, orice orice.
Deşi nu am probleme foarte mari cu acneea am folosit un amestec de miere şi scorţişoară(3 linguri miere, 1 lingură scorţişoară) aplicat în strat subţire pe faţă.La început am lăsat mierea peste noapte pe faţă dar nu e o senzaţie prea plăcuta.(nu te odihneşti cum trebuie, murdăreşti lenjeria). Acum folosesc *reţeta* cu câteva ore înainte de culcare doar pe coşuri, clătesc cu apă călduţă şi las tenul să se odihnească. Dacă ai răbdare vei vedea rezultate, dar depinde de problemele fiecăruia.
DaciaRomania întreabă: